Интрига! Грандиозната битка Реал - Сити продължава

Предстои непредвидим реванш

Интрига! Грандиозната битка Реал - Сити продължава | StandartNews.com

Очакваната с подчертан интерес първа част от мегабитката на полуфинала в Шампионска лига между Реал Мадрид и Манчестър Сити завърщи наравно 1:1. Така драмата се прехвърля за реванша в Англия.

През първото полувреме англичаните постепенно наложиха своя стил на игра, разигравайки дълго в половината на съперника, докато Реал изчакваше опции за контраатака.

В рамките на само няколко минути головата машина Ерлинг Холанд изпробва Куртоа - с удари с левия крак и с глава, но без успех.

И номерът на старите хитреци отново мина. Търпението на "кралете" почти се отплати в 25-ата минута, когато Винисиус центрира от лявото крило, а Рубен Диаш протегна крак на няколко метра от вратата точно преди топката да стигне до Карим Бензема.

В 36-ата минута Винисиус напредна през средата на терена, а малко преди да влезе в наказателното поле изстреля същинска ракета с десния си крак, за да прати топката в мрежата на бразилския си сънародник Едерсон 1:0. За крилото на мадридския тим това е гол №23 през сезона, като така той изравнява най-доброто постижение в кариерата си досега.

Де Бройне възстанови равенството в 68-ата минута, когато вкара от ситуация, подобна на тази при първия гол за вечерта. Белгийският маестро не остави шансове на Куртоа с нисък фалцов удар, който премина покрай протегнатите ръце на сънародника му за 1:1.

До края на мача шампионите на Англия гросмайсторски удържаха изгодния резултат. Но тук имаше и една изключителна намеса на Едерсон, който спаси Сити в последните минути. А натискът на Реал в добавеното време беше сериозен.

Остава един абсолютно непредвидим реванш, в който може всичко да се случи.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай