Интер ликува! Чака своя съперник за КЕШ

Нерадзурите отстраниха градския съперник Милан на полуфинала

Интер ликува! Чака своя съперник за КЕШ | StandartNews.com

Очаквано. Интер е първият финалист в тазгодишното издание на Шампионската лига. "Нерадзурите" отстраниха кръвния враг Милан с нова победа - този път 1:0. Така с общ резултат 3:0 от двата мача интеристите чакат своя съперник за титлата.

В 11 минута Милан изпусна отличен шанс да открие резултата. Браим Диас получи топката на 6-7 метра от вратата на домакините, но изстрелът бе слаб и Онана спаси без проблеми.

Постепенно играта се изравни и до 20 минута липсваха по-сериозни положения, като двата тима заложиха на здрави единоборства в средата на терена.

Последва нов шанс за "росонерите" - Рафаел Леао се възползва от грешка на Дармиан и нахлу в наказателното поле, но от малък ъгъл не успя да прати топката в мрежата на Интер.

Отговорът на "нерадзурите" бе светкавичен - много опасен удар с глава на Чалханоглу бе спасен от вратаря на Милан Менян.

С по-предпазлива игра през втората част, Интер дочака своя момент и чрез Лаутаро Мартинес в 74-та минута поведе! Асистенцията за решителното попадение бе на Ромелу Лукаку.

В този момент на практика спорът бе решен.  Милан вече нямаше как да обърне развоя на събитията. Интер държеше здраво мача и отива заслужено на финал в Шампионската лига след 13- годишно  прекъсване..

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай