Илиан Илиев ще лекува "Локо" (ОБЗОР)

Илиан Илиев ще лекува "Локо" (ОБЗОР) | StandartNews.com

Ще променя настроението, обеща новият треньор

Първата треньорска рокада след началото на пролетния дял в "А" група е факт. "Локо" (Пд) назначи Илиан Илиев на мястото на досегашния специалист Христо Колев. Босът на пловдивчани Христо Крушарски бе принуден да направи рокадата, след като от БФС обявиха, че Колев има проблем с лиценза си. Крушарски звъннал на бившия треньор на "Левски", за да си уговорят среща. Двамата се видели и обсъдили предложението. А Илиев трябвало да реши за 24 ч.

"Нещата се развиха доста бързо. Приех заради две-три причини. За първи път, когато имах разговор с някой президент или ръководител, нещата не бяха поставени, че веднага трябва да се класираме в Лига Европа или Шампионска лига. Може би половин час говорихме за базата, за терените, които се очаква да се направят. След това говорихме за другите неща. Трябва да има база и да се развиват децата. За тях е много по-хубаво да тренират на хубави терени", заяви Илиев на извънредната пресконференция днес. Треньор номер едно на България за сезон 2009/10 вече дори има ясна идея какво трябва да промени в "Локо".

"Първо е настроението. Предполагам, че футболистите са добре подготвени, защото идват след подготовка. Футболистите трябва да изпитат удоволствие от това, което правят, а не да излизат на терена с мисълта за какво ще се случи, ако загубят", каза още Илиан Илиев. Той заяви, че досегашният треньор на "Локо" Христо Колев ще остане в щаба на "смърфовете". Като Петър Костадинов ще стане част от екипа Илиев.

Шефовете на "Лаута" четкат избраника си

Почетният президент на "Локо" Христо Бонев изчетка новият треньор на "смърфовете" Илиан Илиев. "Искам да изразя моето задоволство, че Илиан Илиев е старши треньор на "Локо". Познаваме се от доста време. Смятам, че по-сполучлив избор и да искахме не можеше да намерим. Аз и всички локомотивци благодарим на г-н Крушарски, че намерихме най-сполучливия човек, който ще изведе отбора там, където всички локомотивци искаме", заяви Бонев.

Собственикът на "жълто-черните" Христо Крушарски призна, че от БФС са ги принудили да назначат нов треньор веднага. "Промяната на треньорското ръководство знаете от какво е продиктувана. Имаме проблеми с лиценза на Христо Колев. Това е едно от нещата. В рамките на два три дни се наложи спешно да реагираме", заяви Крушарски.

Междувременно Христо Крушарски показа, че може да работи на няколко фронта за доброто на "Локо". Това е бившият футболист на "черно-белите" Георги Карушев бе назначен за главен мениджър в клуба и целият спортно-технически щаб ще е на негово подчинение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай