Ибрахимович и Роналдо в битка за Мондиал 2014

Ибрахимович и Роналдо в битка за Мондиал 2014 | StandartNews.com

В петък ще се изиграят първите срещи от баражите в Европа за класиране на световното първенство в Бразилия през 2014 г.

С най-голям интерес се очаква сблъсъкът на "Ещадио да Луш" в Лисабон между отборите на Португалия и Швеция, както и двама от най-добрите нападатели в света за момента Кристиано Роналдо и Златан Ибрахимович.

Звездата на Реал (Мадрид) Роналдо има 24 гола в 17 мача през този сезон, като 8 от тях в Шампионската лига. Ибрахимович пък е реализирал 15 попадения в 17 мача, като 7 от тях в Шампионската лига.

Така че двубоя Португалия - Швеция ще бъде и сблъсък на двама големи играчи, които във всеки момент могат да решат изхода на двубоя.

Украйна приема Франция в Киев. "Петлите" завършиха на 2-ро място в своята група след световния и европейски шампион Испания, докато украинците се наредиха след Англия.

"Петлите" са водени от футболист номер 1 на УЕФА за изминалия сезон Франк Рибери и са смятани за фаворити.

Украинците имат много негативна статистика в баражите за големи първенства отпадане за мондиалите през 1998, 2002, 2010, както и за Евро 2000.

В друг мач тази вечер се изправят Гърция и Румъния. Срещата ще се игаре на стадиона на "Олимпиакос" в Пирея. Статистиката сочи, че гърците имат предимство със 17 победи срещу 6 загуби като 8 мача са завъшили наравно.

Срещата, която има изявен фаворит е двубоят между Хърватия и Исландия. Скандинавският тим е аутсайдер, но с класирането си за бараж изпреварвайки Словения и Норвегия е способен да направи изненада. Първият мач е тази вечер в Рейкявик.

Досега за Мондиал 2014 са се класирали отборите на домакина Бразилия, както Испания, Италия, Англия, Белгия, Босна и Херцеговина, Русия, Швейцария, Холандия, Германия, Япония, Австралия, Иран, Република Корея, Аржентина, Колумбия, Чили, Еквадор, САЩ, Коста Рика, Хондурас.

Почти сигурно е участието на Гана, Уругвай и Мексико, които постигнаха изразителни победи в първите мачове от плейофите и реваншите стават само протоколни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай