IBF нокаутира Тайсън Фюри, отне му титлата

IBF нокаутира Тайсън Фюри,  отне му титлата | StandartNews.com

Международната боксова федерация IBF отне служебно титлата на световния шампион Тайсън Фюри. Това се случва само 10 дни, след като той детронира досегашния абсолютен властелин в тежка категория Владимир Кличко, пише Sportal.

От федерацията са наредили на Фюри да направи доброволна защита на колана си срещу задължителния си претендент - украинеца Вячеслав Глазков ( 21 победи, 13 с нокаут и една загуба), но Тайсън отказал да направи това, защото според клауза в договора от първия двубой трябва да изиграе реванш с Владимир Кличко. Това е забранено според правилата на IBF.

От IBF обявиха, че за вакантната световната титла в тежка категория Вячеслав Глазков ще трябва да се бие с Чарлс Мартин ( 22 победи, 20 с нокаут, и 1 загуба). На Глазков и Мартин им беше наредено да започнат незабавни преговори за насрочване на мач. Крайният срок за обявяването му е 8 януари 2016 г. Ако няма договорка дотогава, ще бъде обявен търг и ще се приеме най-високата оферта за мач Глазков - Мартин.

На 28 ноември Тайсън Фюри поднесе голямата сензация, след като победи Владимир Кличко по точки след 12-рундова битка. След девет години, 7 месеца, 8 дни и 19 защити украинецът сдаде титлите си във версии IBF, WBA, WBO и IBO ерата "Владимир Кличко" приключи пред 65 000 зрители в Дюселдорф. Но световната титла на IBF се оказа притежание на Фюри едва за десет дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай