Хитростите на мениджърите

Хитростите на мениджърите | StandartNews.com

127,73 млн. печалба са записали футболните агенти в Германия. Това са официалните данни, които извади Футболната федерация. "Не е сериозно. Отчитат трансфери, а не реални неща", твърдят от асоциацията на агентите. Затова "Билд" извади част от хитростите, с които пълнят гушите.

1. Отбор А иска играч от тим Б, който обаче има договор. Агентът знае каква е клаузата за разтрогване. Той се "крие", но изпуска сума, която е завишена с малко.
2. Ако офертата на даден отбор за играч е отхвърлена, нещата може да бъдат спасени от агента му. "Ако клубът е искали 10, то аз го правя срещу 1 милион. Така спасяват 9", признава мениджър.
3. Клуб А е поставил определена цена на даден играч. Агентът му и човек от клуб Б обаче я завишават двойно. Едната половина отива в отбор А, а другата в мениджъра.
4. Даден топиграч има дългосрочен договор, но иска повече пари. Мениджърът му веднага обявява пред медиите, че той има оферта от Отбор Б. Така отбор А се принуждава да подобри условията му.
5. Ако даден мениджър не е доволен от парите, получени при сделка, то той купува за клиента си скъп имот. Последното е за сметка на клуба.
6. По закон играчите не могат да плащат повече от 14% на агента си. Никакъв проблем, допълнителни споразумения решават нещата.
7. Най-добрите професионалисти могат да избират клуба си. Това е така, но само на думи. Всичко става след плащане на определена такса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай