Хамилтън спечели полпозишън с рекорд

Хамилтън спечели полпозишън с рекорд | StandartNews.com

Пилотът на "Мерцедес" Люис Хамилтън отново взе полпозишън преди голямата награда на Австрия. Със спечелването на квалификацията на пистата "Ред Бул Ринг" британецът счупи и миналогодишния си рекорд от 1:08.455 мин. с цели 1,5 сек. Хамилтън завъртя обиколка от 1:07.922 в последния етап и заслужено утре ще стартира пръв.

Втори финишира съотборникът му Нико Розберг. Но германецът ще тръгне с пет места назад, заради сменена трансмисия. Пилотът на "Форс Индия" Нико Хюлкенберг успя да се нареди трети в квалификацията, но заради наказанието на Розберг ще стартира от втора позиция. И това е идеален шанс за него да атакува още в началото Хамилтън.

Пилотите на "Ферари" Себастиан Фетел и Кими Райконен завършиха съответно четвърти и шести. Фетел обаче още от петък отнесе наказание с пет места назад на старта утре, заради сменена скоростна кутия. Така финиширалият пети състезател на "Макларън" Дженсън Бътън ще застане на четвъртата позиция преди да започне състезанието за голямата награда на Австрия.

Свободните тренировки и квалификацията бяха съпътствани от редица катастрофи. Като най-тежка се оказа тази на пилота на "Торо Росо" Даниел Квят, който премина остро върху един от завоите и счупи носачите на задната дясна гума. Което го завъртя, удари се в едната предпазна стена и продължи към другата, след като прекоси отново и пистата.

Проблемите с катастрофите идват от там, че тази писта има огромна денивелация. "Ред Бул Ринг" има седем десни и едва два леви завоя, като се счита за една от най-атрактивните писти именно, заради разликата във височините на участъците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай