Хамалски псувни за Роналдо (OБЗОР)

Хамалски псувни за Роналдо (OБЗОР) | StandartNews.com

Касиляс насили "Златната топка" да застане пред агитката

"К....е, махай се! Посрами ни!", с подобни още по-мръсни възгласи бе атакуван Кристиано Роналдо след резила на "Реал" срещу "Шалке". Европейските шампиони издрапаха до 1/4 финалите, след като паднаха 3:4 у дома. Един гол не стигна на немците, за да сътворят един от най-великите обрати в историята на Шампионската лига. Първата среща в Гелзенкирхен завърши 2:0 за испанците. Атаката по "Реал" започна след последния съдийски сигнал с освирквания и бели кърпи. Това обаче се видя малко на над 100 привърженици, които заградиха съблекалните. Те псуваха наред футболистите, които се измъкнаха с колите си. Най-много попръжни отнесе Роналдо. "Умри или се качвай на самолета на "Шалке"!", крещяха хората по Кедира. Същата съдба имаше и Гарет Бейл.

Капитанът Икер Касиляс накара няколко играчи от "Белия балет" и най-вече Роналдо на сила да благодарят на феновете. Вратарят първо дръпна за фланелката Иско и го подкани да обиколят игрището, за да ръкопляскат на трибуните.

"Срам, срам! Какво повече да кажа? До края на сезона повече няма да говоря пред медии", бяха единствените думи на Роналдо. В социалните мрежи веднага заваляха подигравките към "Реал". На един колаж Кристиано се е напикал от страх да не отпадне от турнира. На друг пък португалската звезда се е плаче, а Клаас Ян Хунтелаар му е взел близалката.

Искат оставката на Карлето

Феновете на "Реал" М поискаха и оставката на треньора Карло Анчелоти. Привържениците изпратиха италианския специалист след мача срещу "Шалке" с викове "Махай се". Сред тях имаше и такива, които все пак си спомниха, че той им донесе десетата европейска титла миналата година, но те не успяха да озаптят останалите. "Ако играем така, още в следващия кръг ще ни елиминират. Има време да подобрим представянето си. Феновете правилно ни освиркаха. Бяхме слаби и играхме лошо. Отборът обаче постига целите си и аз вярвам в него. Ще се опитаме да зарадваме феновете в следващите мачове. Длъжни сме", каза Анчелоти.

Мачът ядоса доктор Хаус

Головият спектакъл между "Реал" и "Шалке" впечатли дори известният актьор и певец Хю Лори. Англичанинът, който се прочу с ролята на доктор Хаус, написа в "Туитър", че го е много яд за загубата на германците. "По принцип не съм голям фен на футбола. Но мачът на "Бернабеу" беше уникален. Само ме е яд, че германците не продължиха", констатира Лори.
Друг известен актьор Ръсел Кроу, който е известен фен на "Реал", изрази разочарованието си от загубата. "Слаб двубой. Все пак се класираме", написа Кроу.

Виновен съм за три от головете

призна капитанът на "Реал" М Икер Касиляс. "Аз определено не направих най-добрия си мач, но сега не е моментът да мисля за себе си. Стигнахме дъното и единственото позитивно нещо е, че следващия петък ще участваме в жребия за четвъртфиналите", обяви Касиляс, чието изражение по време на мача напомни за това при погрома 1:5 от Холандия по време на световното.

Кедира се връща в Германия

твърди "Билд". Той вече се бил разбрал с "Шалке". Спортният директор на тима Хорст Хелд обяви, че "кралскосините" ще му подадат ръка, ако се разбере с "Реал". "При нас е добре дошъл. Ще играе редовно", обеща Хелд.

Кристиано направи разликата

каза треньорът на "Шалке" Роберто Ди Матео. "Ние имахме уникален малшанс, след като и в двата мача уцелихме греди. Вкарахме четири гола на "Реал", което не е по силите на всеки. Едновременно сме щастливи и тъжни от отпадането", заяви Ди Матео.

"Реал" М - "Шалке" 3:4

(5:4 общ резултат)
ст. "Сантяго Бернабеу", 69 986 зрители

"Реал" М: 1. Касиляс, 2. Варан, 3. Пепе, 5. Коентрао (58 - 12. Марсело), 6. Кедира (58 - 19. Модрич), 7. Роналдо, 8. Кроос, 9. Бензема, 11. Бейл, 17. Арбелоа (83 - 18. Начо), 23. Иско
Треньор: Карло Анчелоти

"Шалке": 40. Веленройтер, 4. Хьоведес, 7. Майер, 12. Хьогер (57 - 8. Горецка), 13. Чупо-Мотинг (29 - 19. Сане), 23. Фукс, 25. Хунтелаар, 27. Барнета (81 - 22. Учида), 31. Наташич, 32. Матип, 33. Нойщетер
Треньор: Роберто Ди Матео

Голмайстори: Роналдо 25, 45, Бензема 53; Фукс 20, Хунтелаар 40, 84, Сане 57
Жълти картони: Коентрао, Роналдо; Нойщетер
Съдия: Дамир Скомина (Слвн)

Пратиха "дракон" в старчески дом

след победата на "Порто" с 4:0 над "Базел" в Шампионската лига. Става въпрос за капитана Данило, който получи мозъчно сътресение след сблъсък със съотборника си Фабиано. Десният защитник прекара нощта в болница в града, а днес сутринта бе изписан. Той обаче бе настанен в старчески дом, който е филиал на клиниката, докато се възстанови напълно. Идеята е била на докторите му, тъй като на подобни места е много тихо, а това е идеално за възстановяване от сътресение. "Той много ни изплаши. Посвещавам победата на него", каза треньорът на "драконите" Юлен Лопетеги. "Амбициите ни са да продължим максимално напред, но без да летим в облаците", добави треньорът.

Ще преглътнем унижението

и догодина ще се върнем по-силни, обеща треньорът на "Базел" Пауло Соуса. "Съперникът ни беше по-силен и заслужено спечели. Може би с повече голове, отколкото трябваше. Но това е положението. Догодина ще стигнем по-далеч", добави треньорът.

"Порто" - "Базел" 4:0

(5:1 общ резултат)
ст. "До Драгао", 43 108 зрители

"Порто": 12. Фабиано, 2. Данило (22 - 3. Мартинс Инди), 4. Майкон, 5. Маркано, 6. Касемиро, 8. Брахими (74 - 36. Рубен Невес), 11. Тейо, 15. Евандро (79 - 7. Куарешма), 16. Ерера, 26. Сандро, 99. Абубакар
Треньор: Юлен Лопетеги

"Базел": 1. Вацлик, 6. Самуел, 7. Цуфи, 9. Щрелер, 11. Гаши (77 - 39. Кала), 16. Шер (57 - 36. Емболо), 19. Сафари, 20. Ф. Фрай (63 - 14. Какитани), 25. Гонзалес, 33. Елнени, 34. Джака
Треньор: Пауло Соуса

Голмайстори: Брахими 14, Ерера 47, Касемиро 56, Абубакар 76
Жълти картони: Маркано; Самуел, Гаши, Сафари, Ганзалес
Червен картон: Самуел (Б) 90
Съдия: Йонас Ериксон (Шв)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай