Гюнтер Хубер: Извадих 10 000 евро от джоба си за сестри Стоеви

Гюнтер Хубер: Извадих 10 000 евро от джоба си за сестри Стоеви | StandartNews.com

Сметки за хотел прелели чашата на бившия им треньор

Бившият треньор на златните сестри от Баку Габриела и Стефани Стоеви - Гюнтер Хубер, се свърза със "Стандарт", за да изкаже и своята гледна точка по въпроса за раздялата му с момичетата. Хубер бе повлиян от изявленията на хасковлийките, дадени в интервю за "Стандарт". Разгневен от лъжите, които се говорят за него вече няколко месеца, той реши да обясни своята позиция.

"Договорът за тренировки и обучение изтече на 31 август 2015 година и беше удължен за още един месец без подписано писмено споразумение, обясни германецът. - През септември настъпиха сериозни финансови проблеми. БФБадминтон не е платила разходите за участие в турнири на Стоеви за периода септември - декември 2014 година. Тези разходи, общо над 10 000 евро, бяха заплатени от мен, за да могат сестри Стоеви да участват в състезанията. Трябваше за заплатя и нощувките по време на турнирите в чужбина през август 2015 г., защото момичетата нямаха достатъчна наличност в кредитните си карти. От федерацията заявиха, че не са готови да покрият сметките за хотел. Тогава беше поставен ултиматум на Стоеви те да заплатят сметките. Докато това не стане, аз заявих, че няма да работя като техен треньор. До края на септември 2015 година хотелските сметки не бяха платени и затова считано от 30 септември спрях работа със Стоеви. Имаше опция, дадена от мен, при погасяване на задълженията да започнем преговори отново за съвместна работа. Момичетата не поеха инициатива за такива разговори.

На 30 септември беше подписано споразумение между мен - Гюнтер Хубер, и Българската федерация по бадминтон за възстановяване на дължимите на мен суми до април 2016 година на ежемесечни вноски от по 2000 лева. Неизплатената сума към 25 януари 2016 година е 7000 лева. Решението за дължимите суми беше предоставено на вниманието на министъра на младежта и спорта г-н Красен Кралев, с когото имах две срещи, който винаги се е опитвал да ни помогне", обясни Хубер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай