Гришо е 34-и в света, Пиронкова без промяна

Гришо е 34-и в света, Пиронкова без промяна  | StandartNews.com

Най-добрият тенисист на България Григор Димитров се изкачи с една позиция в подреждането на световната ранглиста за тази седмица. Гришо вече е 34-и. Българинът участва на Мастърса в Монте Карло, където преодоля Ксавие Малис в първия кръг с 2:0 сега, а в следващия излиза срещу Янко Типсаревич. За да влезе в Топ 30 хасковлията ще трябва да бие и сърбина.

Втора ракета на България продължава да бъде Александър Лазов, който през тази седмица отново подобри рекордното си класиране и вече е №480, а зад него са Димитър Кузманов (№579), Тихомир Грозданов (№638) и Валентин Димов (№867). 

Цветана Пиронкова запазва позицията си в WTA ранглистата и през тази седмица отново е №53 в света. Диа Евтимова също остава под №250, третата ни ракета Елица Костова се изкачва с пет места до №257, а Александрина Найденова отбелязва спад с 19 позиции и вече е №283.

При мъжете Новак Джокович е 1-и, следван от Анди Мъри, Роджър Федерер и Рафаел Надал. При жените Серина Уилям е водачка, втора е Мария Шарапова, следвана от Виктория Азаренка и Агнешка Радванска. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай