Гришо се пуска в Барселона

Димитров ще трябва поне да защити четвъртфинала си от преди година

Гришо се пуска в Барселона | StandartNews.com

Григор Димитров зарадва феновете си, след като стана ясно, че е включил още един силен турнир в графика си по време на сезона на клей, който започва през тази седмица. Българинът ще участва в надпреварата от категория АТР 500 в Барселона, която стартира на 22 април, в седмицата след Мастърса в Монте Карло.

Димитров първоначално не бе заявил участие на турнири в двете седмици между Мастърсите в Монте Карло и Мадрид, но сега явно е променил желанието си и ще се включи в надпреварата в каталунската столица, благодарение на покана от организаторите. През миналата година Григор също участва в Барселона и достигна до четвъртфиналите, където отпадна от Пабло Кареньо Буста. Турнирът е любим за българина, който в юношеските си години живя известно време в Барселона.

Тазгодишното издание на надпреварата се очертава да бъде изключително силно. Заявка за участие са дали четирима от топ 10 - носителят на 11 трофея Рафаел Надал, Доминик Тийм, Кей Нишикори и Стефанос Циципас, както и още силни имена като Карен Хачанов, Даниил Медведев, Марко Чекинато, Фабио Фонини, Денис Шаповалов, Давид Гофен и Алекс де Минор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай