Гришо се изложи в Барселона

Чилиецът Джари победи нашия тенисист

Гришо се изложи в Барселона | StandartNews.com

Григор Димитров отпадна от турнира от категория АТР 500 в Барселона. Българският тенисист претърпя пълен крах от съперник, който можеше да победи, но след поредица от грешки отстъпи с 6:2, 4:6, 6:7(2) на Николас Джари. Григор Димитров приключи участието си в испанския град на осминафиналите на надпреварата. 23-годишният чилиец се оказа по-мотивиран, въпреки че премина през тежки трисетови мачове и в квалификациите. Началото на срещата закъсня заради дъжд, а в последствие в третата част прекъснат за 40 минути, което подейства по-ползотворно на Николас Джари. На четвъртфиналите чилиецът ще се изправи срещу Даниил Медведев.

Българският състезател не изглеждаше много убедителен срещу 23-годишния съперник, който е под №81 в света. Хасковлията допускаше лесни грешки, като в началото на и двата сета беше пробит от чилиеца. Срещата от третия кръг продължи 2.07 часа.

Григор Димитров допусна пробив още в първия гейм, но след това успя да спечели убедително с 6:2. Във втората част Джари отново стигна до пробив в първия гейм, който му беше достатъчен, за да изравни резултата след 4:6 в своя полза. Третият сет се игра при размяна на сервис-гемове, а в тайбрека чилиецът поведе с 5:1 и след 7:2 приключи мача. 27-годишният Димитров заработи 45 точки за световната ранглиста и 33 580 евро.

Българинът, който е номер 43 в световната ранглиста, ще падне поне с четири места в подреждането, след като не успя да защити точките си от миналата година, когато достигна до четвъртфиналите. В първия си мач, част от втория кръг на турнира в Барселона, българинът се наложи с 6:2, 6:7(4), 6:3 над Фернандо Вердаско.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай