Гришо се издъни. Демона го надви

Загуби от Алекс де Минор

Гришо се издъни. Демона го надви | StandartNews.com

Григор Димитров не успя да се класира за финала на турнира в Ротердам, след като загуби от Алекс де Минор с 4:6, 3:6, предаде gong.bg.

СЕТ I

Григор спечели жребия и избра да сервира, но това не му донесе успех в началото. Де Минор показа страхотна защита и набързо поведе с 40-0, а форхенд в мрежата на българина означаваше ранен пробив - 0:1. Австралиецът продължи с аглесивната си игра и на своето подаване и това му донесе успех с 40-15 и резултатът вече е 0:2. Трудното начало не разклати Григор и с прекрасен сервис гейм на нула намали - 1:2. Следващият гейм започна с ретур в аут от Григор, а след това влезе в разиграване, но бекхенд по правата в аут означаваше 0-30. Последва страхотна размяна на удари, която завърши с удар в аут на Де Минор, а изравняването дойде по подобен начин - 30-30. Димитров стигна и до шанс да върне в пробива, но този път форхендът му не намери линията - 40-40. По перфектен начин обаче завърши брилянтна атака - с бекхенд по късия диагонал. За съжаление и вторият шанс бе спасен от Де Минор. Качествен сервис донесе предимство на австралиеца и той не го изпусна - 1:3.

Със светкавичен сервис гейм на нула Григор не позволи на съперника си да се откъсне в резултата - 2:3. Отговорът на Де Минор бе впечатляващ - той не позволи да му бъде взета дори точка и това означава 2:4. Подаването на Гришо започна с размяна на точки, но след това българинът вдигна оборотите и форхендът на Де Минор се спря в мрежата - 30-15. Ас и невърнат сервис сложиха точка на гейма - 3:4. Димитров спечели размяна на бекхенди по диагоналите за 15-15, но веднага след това съперникът направи третия си ас. Със супер ретур и контрол над форхендите си българинът стигна до 30-30, а сервис-мрежа послужи на австралиеца за 40-30. Суперфорхенд на Гришо доведе до  40-40, но непредизвикана грешка на нашия тенисист даде предимство на Де Минор, който след това намери линията с брилянтен бекхенд - 3:5.

В следващото си подаване най-добрият български тенисист изоставаше с 15:30, но успя да спечели гейма си и принуди Де Минор да сервира за частта. Българинът стигна до 30:30. Австралиецът все пак имаше сетбол, но Демона допусна грешка в близост до мрежата и отново се появи шанс пред Григор, но сбърка слайс. Де Минор обаче сгреши от бекхенд, за да се стигне го ново равенство. Все пак австралиецът затвори сета с 6:4.

СЕТ II

Гришо поведе с 30-0, но Демона изравни 30-30. Дълбоките бекхенди на австралиеца по диагоналите му издействаха брейк-бол, а пореден поразяващ форхенд на Де Минор означаваше пак ранен пробив - 0:1. Макар и трудно, Де Минор затвърди брейка на своя  сервис-гейм, въпреки че допускна изравняване от 30-0, а след това и 40-40. Форхенд в аут на Димитров означаваше авантаж за противника, от който той се възползва впоследствие за 0:2. С чудесни изпълнения Гришо не допусна изненада на подаването си и намали - 1:2. В следващия гейм Гришо отново не успя да стигне до пробив, въпреки че спечели две точки - 1:3. Нов убедителен сервис гейм на българина води до намаляване на резултата - 2:3.

Страхотна игра показаха и двамата в следващия гейм. При 30:15 за Гришо зрителите затаиха дъх от  феноменалните разигравания, в които имаше всичко, но вкрайна сметка Де Минор спечели и изравни. Димитров  все пак стигна до брейк-бол след удар в аут на Демона. И този път обаче се измъкна със страхотно придвижване по корта. А след това дълго разиграване завърши с форхенд в мрежата от страна на Григор, което носи предимство за съперника му. Това ядоса българина и топката пак се спря в мрежата след негов форхенд - 2:4. Димитров направи двойна грешка за 30-15, но тя не се оказа решаваща и той с ас затвори гейма си за 3:4.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай