Гришо с първи думи след победата в Ротердам

Какво каза първата ни ракета

Гришо с първи думи след победата в Ротердам | StandartNews.com

Григор Димитров се класира за четвъртфиналната фаза на турнира от ATP 500 в Ротердам. Българинът победи в два сета Мартон Фучович след 6:3, 7:5. На четвъртфиналите утре Гришо ще играе срещу Холегр Руне или Александър Шевченко, които ще трябва да играят след малко.

Успех! Гришо отива на четвъртфинал в Ротердам

След победата Гришо даде интервю на корта, в което каза, че е трябвало да остане концентриран до самия край на мача.

"Малко по-добре от вчера се чувствах. Бях по-концентриран и имах няколко възможности във втория сет. Но той е много труден съперник, сервира страхотно. Беше интересен мач и се чувствах добре, но не можех да "закова последния пирон". Това ме държеше под напрежение до последно и трябваше да съм концентриран до самия край".

Относно това, че българинът и унгарецът са сравнително близки в тура, Гришо коментира:

"С годините се научих да играя силно срещу близки хора на корта, какъвто е Мартон. Когато си на корта, искаш да спечелиш. Достатъчно сме зрели, за да разбираме ситуацията. След мач като този е хубаво, че можем да си поговорим. Преди години загубих един петсетов мач от него и му казах, че не искам да си говорим, но сега е вече съвсем различно в това отношение като цяло", добави ракета №1 на България.

Българинът вероятно ще се изправи срещу Холгер Руне, който е фаворит за спечелваннето на мача с Шевченко. Гришо победи датчанина на финала тази година в Бризбън. Той сподели, че предишните мачове са вече зад гърба му и няма значение резултата от тях.

"Предишните мачове са вече зад гърба ми. Няма значение, че наскоро съм победил Холгер Руне. Ще се концентрирам върху моята игра, няма да има значение предишният резултат. Вече съм минал точката в кариерата ми, когато разсъждавам прекалено върху това дали съм играл срещу някого или не", завърши Гришо, предаде "Топ спорт".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай