Успех! Гришо отива на четвъртфинал в Ротердам

Шестият поставен победи за втори път тази година Мартон Фучович от Унгария

Успех! Гришо отива на четвъртфинал в Ротердам | StandartNews.com

Източник: ЕПА/БГНЕС

Най-успешният български тенисист в историята Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на АТР 500 турнира в зала в Ротердам, Нидерландия.

Шестият поставен победи за втори път тази година Мартон Фучович от Унгария с 6:3, 7:5, след като преди това се наложи в четири сета на Откритото първенство на Австралия на 16 януари. Така Гришо продължава без загубен сет в десетото си участие в това състезание, пише БНР.

Димитров спечели откриващия гейм на нула, но в третия се озова в ситуация 15:40 на свое подаване. Шампионът от Бризбън дори не трепна и отрази първата точка за пробив с отличен сервис, а втората – след дълго разиграване, което завърши с уинър. Развръзката на сета дойде в осмия гейм, когато 86-ият в света Фучович трябваше да спасява два поредни брейкбола, но още при първия Григор стисна победоносно юмрук, когато топката на съперника излезе в аут. Веднага след това 32-годишният хасковлия сервира успешно за затваряне на сета, като още при първата възможност унгарецът изпрати форхенда си в мрежата. Той беше поздравен с аплодисменти не само от българите в залата, но и от нидерландците, които с любов го наричат Дими.

В седмия гейм на следващата част Димитров стигна до 40:15 при сервис на Фучович. В десетия унгарецът стигна до сетбол, който Гришо неутрализира като „сложи“ топката на крайната линия с прецизен форхенд, а после взе подаването си за 5:5. Веднага след това първата ни ракета стигна до точка за пробив и успя след топка в аут на съперника. После Димитров сервираше за място на четвъртфиналите. Той стигна до мачбол, но прати топката от бекхенд далече в аут. При втория унгарецът не издържа в дълго разиграване и прати топката извън корта.

Следващият съперник на Григор се определя в мача между третия поставен Холгер Руне от Дания и получилия наскоро казахстански паспорт руснак Александър Шевченко.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай