Гришо почва срещу Щруф или Милман

Димитров стартира директно от втори на Индиън Уелс

Гришо почва срещу Щруф или Милман | StandartNews.com

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще стартира участието си в турнира от сериите Мастърс в Индиън Уелс, САЩ директно от втори кръг срещу победителя от мача между германеца Ян-Ленард Щруф и австралиеца Джон Милман.

Теоретично българинът, който е поставен под номер 26 в основната схема, може да се изправи срещу третия в света Александър Зверев още в трети кръг, ако и двамата преодолеят своите първи съперници. Любопитното е, че съперник на Зверев във втори кръг може да се окаже брат му Миша, който играе в първи кръг срещу Мартин Клижан. Половината от схемата, в която попадна Григор Димитров, се оглавява от световния номер 1 Новак Джокович. 

Димитров познава добре и двамата си евентуални съперници във втори кръг. Срещу Щруф той има победа и загуба, а срещу Милман е постигал вече две победи. Турнирът в Индиън Уелс е първи за Григор след Откритото първенство на Австралия, където отпадна в осминафиналите от американеца Франсис Тиафо.

Димитров и Зверев са играли вече в Индиън Уелс през 2016 година, когато германският тенисист спечели с 6:4, 3:6, 7:5. През миналата година Димитров загуби още първия си мач в турнира срещу Фернандо Вердаско, който се оттегли сега в последния момент, и сега може да натрупа допълнителен актив от точки.

В кариерата си българинът е достигал максимум до трети кръг в Калифорния. Турнирът в Индиън Уелс пропуска миналогодишният шампион Хуан Мартин дел Потро, който се отказа след смъртта на любимата си баба. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай