Григор отстъпи с 3 позиции в ранглистата

Българинът вече е 48-и в света

Григор отстъпи с 3 позиции в ранглистата | StandartNews.com

Родният №1 в тениса Григор Димитров отстъпи с три позиции в публикуваната днес световна ранглиста и заема вече 48-ото място. Хасковлията откри миналата седмица сезона на трева със загуба в първи кръг на турнира „Куинс Клъб" в Лондон от Феликс Оже-Алиасим. Тази седмица Димитров ще почива и ще очаква жребия за Уимбълдън, който ще се тегли в петък.

Димитър Кузманов изкачи четири позиции до №320. Пловдивчанинът ще играе на чалънджъра в Милано на клей, който е с награден фонд 46 600 евро. В първия кръг Кузманов среща Корентен Деноли от Франция.

В Топ 10 не настъпи нито една промяна и Новак Джокович запази лидерската си позиция, следван от Рафаел Надал, вече 10-кратният шампион от Хале Роджър Федерер, Доминик Тийм, Александър Зверев, Стефанос Циципас, Кей Нишикори, Кевин Андерсън, Карен Хачанов и Фабио Фонини.

При жените първата ракета на България Виктория Томова отбеляза прогрес с 12 позиции и е 178-а в света. Тази седмица софиянката ще играе в квалификациите на Уимбълдън, чийто жребий ще се тегли днес.

Новата водачка на класацията е Ашли Барти. Австралийката през уикенда триумфира с титлата на турнира в Бирмингам. Тя измества от първото място Наоми Осака от Япония. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай