Григор Димитров се препъна срещу рожденик

21-годишният Франсис Тиафо се наложи с 3:1 сета над българина

Григор Димитров се препъна срещу рожденик | StandartNews.com

Григор Димитров отпадна в четвъртия кръг на първия за годината турнир от Големия шлем Аустрелиън Оупън. След 3 часа и 39 минути в жегата в Мелбърн първата ракета на България отстъпи с 1:3 сета – 5:7, 6:7 (6:8), 7:6 (7:1), 5:7, от американеца Франсис Тиафо, който точно на днешния ден отпразнува 21-вия си рожден ден.

Така пропадането на Димитров в световната ранглиста може да продължи, тъй като той не можа да защити точките си за участието си на четвъртфиналите в Австралия през миналата година и ще загуби нови 180 от актива си.

На четвъртфиналите 39-ият в света Франсис Тиафо ще се изправи срещу Рафаел Надал, който се наложи с 6:0, 6:1, 7:6 (7:4) над Томаш Бердих.

Първият сет между Димитров и Тиафо започна точка за точка. Григор можеше да поведе в четвъртия гейм, но пропусна четири брейк пойнта. Вместо да поведе обаче Гришо допусна пробив за 4:3, а след това отново се размина с пробив, като този път Тиафо спаси три брейк пойнта за 5:3. Димитров все пак стигна до 5:5, но беше пробит в най-важния момент за 5:6, след което американецът си взе сета с 40:15 за 7:5.

Вторият сет също запоична равностойно. Българинът поведе с 4:2 след пробив, но пробивът му веднага бе върнатдопусна пробив за 3:4. Стигна се до тайбрек, в който Гришо поведе с 5:2, след което обаче  допусне обрат и загуби с 6:8.

Третият сет започна лошо за първата ни ракета. Той беше на косъм да бъде пробит още в първия си сервис гейм, но успя да се спаси. Това обаче се случи в 6-ия гейм, с след който Тиафо поведе с 4:2. Григор обаче се стегне, веднага върна пробива и докара нещата до тайбрек, в който бе категоричен и го спечели със 7:1.

Четвъртият сет започна гейм за гейм и се разви по този начин до 5:5. Точно тогава рожденикът Тиафо обаче направи пробив, поведе с 6:5, след което спечели сервирането си и затвори мача със 7:5.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай