Григор Димитров отпадна на четвъртфинала в Бризбейн

Българинът отстъпи на поставения под №2 Кей Нишикори от Япония с 5:7, 5:7 след един час и 42 минути игра...

Григор Димитров отпадна на четвъртфинала в Бризбейн | StandartNews.com

Шестият в схемата на АТР 250 турнира в Бризбейн Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите. Българинът отстъпи на поставения под №2 Кей Нишикори от Япония с 5:7, 5:7 след един час и 42 минути игра. Във втората част Григор водеше с 4:1, но допусна обрат.

Всеки печелеше убедително подаванията си. Чак в деветия гейм се стигна до равенство, когато Димитров изпрати смаша си в аут. След това обаче Григор взе сервис гейма си за 5:4. В 11-ия хасковлията отрази две поредни точки за пробив при 15:40, но после при третата Нишикори успя с печеливш удар от форхенд по правата. При 6:5 японецът сервираше за сета. Той поведе с 40:15 и спечели частта при първата си възможност след ретур на Димитров в мрежата.

В откриващия гейм на следващата част българинът спечели подаването си, въпреки че на два пъти се стигна до равенство. Веднага след това шампионът от 2017 година Гришо стигна до първата си точка за пробив и я реализира незабавно след бекхенд на Нишикори в аут. После Димитров отрази две поредни точки за пробив преди да затвърди брейка за 3:0. Азиатецът успя да върне пробива за 3:4, когато реализира третата си възможност след топка в аут на съперника. Нишикори направи нов брейк за 6:5 в гейм, в който Григор направи две поредни двойни грешки. След това японецът сервираше за място на полуфинала. Той поведе с 40:0 и приключи двубоя при първия мачбол.

Димитров завърши с осем аса и пет двойни грешки. Първата ни ракета записа 69 процента вкаран първи сервис и 70 процента спечелени точки при разиграването му. Гришо загуби за пети път от шест мача срещу Нишикори.

Следващата седмица Григор Димитров ще очаква жребия за основната схема на Откритото първенство на Австралия, който ще се тегли в четвъртък, а турнирът от Големия шлем в Мелбърн започва на 14 януари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай