Голяма новина за стадиона на ЦСКА! Какво се случва

Дойде историческият ден за червените фенове

Голяма новина за стадиона на ЦСКА! Какво се случва | StandartNews.com

Един от важните дни по пътя на осъществяването на голямата мечта на червена България настъпи. Днес започва същинската работа по реконструкцията на стадион „Българска армия“. В парцела на съоръжението влиза фирма „Ростер“, която наскоро бе избрана да извърши частта от проекта, свързана с демонтажа и разчистването на терена за начало на строителните дейности.

Техническите ръководители вече са изготвили линеен предварителен график на предстоящите действия, но днес предстои той да бъде окончателно определен. От фирмата изпълнител ще имат среща с ръководството на ЦСКА, с която на практика ще бъде сложен старт на фактическата процедура по разрушаването на съоръжението.

Преди дни клубът обяви, че началният етап ще трае 4 месеца, но по договор срокът за изпълнение е 90 дни. Разчистването ще започне от тренировъчните игрища пред сектор „А“. В края на миналата седмица юношите от школата на ЦСКА се сбогуваха със стадион „Българска армия“, като проведоха последни тренировки на терените. 

ДЮШ на армейците ще се премести на три локации в София – в Слатина, Студентски град и до парка на Военната академия. Това обаче са само временни варианти, тъй като клубът планира изграждане на чисто нова тренировъчна база в столицата. В Борисовата градина се надяват, че целият процес ще отнеме около две години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай