Голям успех в гребането! Наш състезател спечели олимпийска квота

Кристиан Василев донесе втора квота за родното гребане за Олимпийските игри в Париж след тази на Десислава Ангелова

Голям успех в гребането! Наш състезател спечели олимпийска квота | StandartNews.com

Българинът Кристиан Василев спечели олимпийска квота за Олимпийските игри в Париж това лято, след като завърши втори във финал "А" на скиф на квалификационната надпревара, която се провежда паралелно с европейското първенство по гребане в Сегед, Унгария.

По регламент единствено първите трима в крайното подреждане печелят визи за най-големия спортен форум, който ще се проведе през лятото във френската столица.

За наша радост Кристиан Василев намери място на подиума с време 7:35.43 минути, с което отстъпи единствено на състезаващия се за Сърбия руснак Николай Пименов, но въпреки това направи достатъчно, за да заслужи правото си да участва за втори път на олимпийски игри.

Дебютът на Василев дойде в Рио де Жанейро през 2016 година, когато той участва на двойка скул заедно с Георги Божилов.

"Дойдох подготвен и единствената ми мисъл беше да спечеля. Знаех, че най-силният ми конкурент ще бъде Николай Пименов, но основната цел беше да съм в първите трима и да се класирам за Игрите в Париж. Физически беше трудно заради условията, насрещния вятър, но всичко е психика", коментира Кристиан Василев пред сайта на международната федерация по гребане.

 

Българинът донесе втора квота за родното гребане за Олимпийските игри в Париж след тази на Десислава Ангелова, която по-късно днес гребе във финала на скиф при жените.

Междувременно Емил Нейков финишира трети във финал "Б" на скиф при мъжете на европейското първенство, като бе изпреварен единствено от румънеца Михай Чирута и ирландеца Пол О'Донован.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай