Германия победи по навик

Германия победи по навик | StandartNews.com

Германия потегли тромаво на Евро 2016.

Фаворитът за титлата се измъчи, но победи трудно и сякаш по навик Украйна с 2:0.

Резултата откри Шкодран Мустафи, който е роден в Германия, но чиито родители са македонци от албански произход - емигранти от Гостивар.

Второто попадение реализира Бастиан Швайнщайгер, сякаш пуснат по милост от Йоахим Льов в продължението. Той засече пас на Месут Йозил и удвои в 92-ата минута.

Украинците очевидно се бяха подготвили за този мач и излязоха на терена с мисълта, че не искат да го губят. Независимо, че 90% от играчите в жълто на терена играят в отбори от непретенциозното украинско първенство, докато германците представяха част от най-силните и най-богати европейски клубове. Отборът на Михайло Фоменко беше достоен съперник, но нямаше късмет при положенията си.

Въпреки че Мустафи откри с удар с глава след само 19 минути игра, оползотворявайки центриране на Тони Кроос, през цялото първо полувреме голът на украинците се печеше. И само липсата на късмет им попречи да го реализират.

Мануел Нойер отби удари на Евген Коноплянка и Андрей Ярмоленко, а Жером Боатенг му помогна с изчистване от голлинията.

Непривично често германците бяха в ролята на опълченци пред вратата си.

Освен това украинците не отстъпваха на световния шампион като физика. А в оспорвани мачове това често накланя везните и се получават изненади, показва историята.

За победа над Германия обаче е нужно повече, а Украйна не го показа.

Тъкмо когато в последните минути украинците решиха да направят още един опит, Бастиан Швайнщайгер - едва влязъл в игра - засече без колебание пас на Месут Йозил и в движение простреля Пятов за 2:0.

Статистика
ГЕРМАНИЯ: Нойер, Мустафи, Хектор, Хьоведес, Боатенг, Кедира, Йозил, Дракслер (78 Шюрле), Кроос, Гьотце (90 Швайнщайгер), Мюлер.
Селекционер Йоахим Льов
УКРАЙНА: Пятов, Хачериди, Степаненко, Ярмоленко, Зозуля (66 Селезньов), Коваленко (74 Зинченко), Коноплянка, Шевчук, Сидорчук, Федецки, Ракицки.
Селекционер Михайло Фоменко
ГОЛМАЙСТОРИ 1:0 Мустафи 19, 2:0 Швайнщайгер 92
ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Коноплянка (Укр)
Съдия Мартин Аткинсън (Англия)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай