Георги Дерменджиев: Не е приятно да те хокат

Ситуацията е тежка, призна националният селекционер

Георги Дерменджиев: Не е приятно да те хокат | StandartNews.com

Националният селекционер Георги Дерменджиев даде пресконференция преди контролата с Парагвай утре. Двубоят е от 19:00 часа на Националния стадион "Васил Левски". Това ще бъде официален дебют за специалиста начело на представителния ни тим.

Дерменджиев сподели, че Кирил Десподов и Пламен Илиев ще бъдат на линия за срещата, въпреки че напоследък се заговори, че съществува голяма вероятност двамата да пропуснат мача заради леки контузии. Бившият наставник на Лудогорец и Левски допълни, че в отбора има натрупано психологическо напрежение заради многото слаби резултати напоследък. Той също така обясни, че не е приятно постоянно да бъдеш критикуван, тъй като това не помага по никакъв начин на представянето на отбора.

"Всеки знае Парагвай какъв отбор  е - това е силен тим, и аз съм доволен, че ще играем срещу тях. Гледаме напред, пък каквото се случи. Резултатите са довели до този негативизъм към тима. Не е добре, когато губиш, но не е добре и когато те хокат постоянно. В крайна сметка това са нашите момчета. Ситуацията не е лека. Всеки национален отбор има тежки загуби и добри моменти. Най-лошото е, че има сериозно психологическо натоварване върху тима заради загубите. Искам възможно най-бързо това да отмине", добави той.

"Има момент, в който футболистите играят с притеснение. Искам да им вдъхна увереност. Това не е потенциала на отбора. Искам играчите да са по-спокойни и да играят по-освободено. Да се надяваме, че за в бъдеще ще върнем хората по трибуните. Честата смяна на треньорите не се отразява добре на играчите", каза Дерменджиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай