Футболът на Острова тръгва с дербито Евертън - Ливърпул?

Мачът трябва да се изиграе на 8 юни

Футболът на Острова тръгва с дербито Евертън - Ливърпул? | StandartNews.com

В Англия очевидно са вдъхновени от патриотичния призив на премиера Борис Джонсън за рестартиране на футбола. Целта е да се вдигне духа на нацията в тези трудни месеци.

Планът на британското правителство за рестартиране на сезона във Висшата лига вече е обсъден с клубовете.

Висшата лига би трябвало да се завърне на 8 юни с мача Евертън - Ливърпул, едно от големите градски дербита. То трябваше да се изиграе в кръга, който беше планиран за 14-16 март, но беше първият отложен заради избухването на пандемията с коронавирус.

Идеята на британското правителство е отборите да се върнат към тренировките си от средата на месец май, а след три седмици подготовка, да започнат мачовете.

От 8 юни до 27 юли е периодът, в който оставащите 92 срещи от Висшата лига да бъдат изиграни.

Всички срещи ще са пред празни трибуни, като се прави възможното да бъде предаван максимален брой от тях по телевизията. Вероятно - всички. За целта ще има дни с по 4-5 мача поред, в различни часови пояси.

След края на ускорения последен период от първенството, в началото на август Челси, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Уулвърхемптън ще се включат в европейските турнири, в които все още участват. УЕФА иска да поднови битките в тях около 3 август..

Новият сезон във Висшата лига ще стартира на 22 август, което е само със седмица по-късно от планираното.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай