ФИФА задължи ЦСКА да плати 230 000 евро

Парите са задължение към футболист и мениджър

ФИФА задължи ЦСКА да плати 230 000 евро | StandartNews.com

Дълговете на футболният ЦСКА-София към бивши футболисти на оригиналното дружество ЦСКА и футболни агенти набъбнаха с още над 230 хиляди евро, след като Дисциплинарната комисия на ФИФА нареди на клуба на Гриша Ганчев да изплати задължения към бившия играч на "червените" Сержиньо и неназован агент, съобщи БГНЕС.

Какво и в случая с футболистите Нилсон Антонио и Бернардо Тенгариня, от "Българска армия" твърдяха, че те не са отговорни за тези задължения, тъй като не са пряк наследник на ЦСКА, а всъщност са преименувания Литекс, но от ФИФА отново отхвърлят защитата на "армейците" и изтъкват, че клубът има подобно име, ползва същата емблема и стадион като оригиналния клуб и е сформиран с идеята да запази и рефлектира спортната история на оригиналния длъжник.

В крайна сметка от ФИФА нареждат на ЦСКА-София да плати 109 900 евро плюс лихвите на Сержиньо, както и 94 893 евро плюс лихвите на неназования агент. По двата случая от Дисциплинарната комисия налагат и общо 30 хиляди швейцарски франка глоба (27 742 евро).

По този начин по четирите случая с Тенгариня, Антонио, Сержиньо и неназования агент ЦСКА-София трябва да заплати общо близо 1,6 милиона лева без лихвите. Клубът има срок от 30 дена да изплати задълженията (които са с различни падежи), а в противен случай ще получи трансферна забрана от ФИФА и няма да може да регистрира нови играчи, докато не извърши плащанията.

ЦСКА София ще обжалва всички решения на ФИФА в своя вреда в Спортния арбитражен съд в Лозана.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай