Неделя,

Fibank с уникални медали за 10 години Световна купа в Банско

От: Пламен Вълков, наш пратеник в Банско -
A
A
A

Специални сребърни медали с частично позлатяване са подготвени от Fibank за призьорите в трите старта от Световната купа в Банско и всички с голям принос за осъществянането на състезанията.

Уникалните подаръци са изработени по повод 10 години Световна купа в Банско. Създаването и контрола на качеството на медала за състезанията за Световната купа по ски за мъже в Банско са ноу хау на експертите по благородни метали и нумизматика във Fibank, луксозен почетен знак за световния елит в ските при мъжете. Графичният проект, предоставен от БФСки, се превърна в уникален медал от 2 тройунции сребро с най-висока проба 999/1000 и селективно позлатяване, произведен с изключителна прецизност в швейцарската рафинерия ПАМП. Тя е една от петте членки на Лондонската метална борса (LBMA) - референт за качество и технически мониторинг, а Fibank е неин партньор вече над 15 години и официален представител за България и Балканите. Отделни елементи от изображенията върху медала са третирани с модерни технологии с цел постигане на 3D ефект.

Първият, който получи уникалният медал бе кмета на Банско Георги Икономов. Той обяви, че е много радостен, че получава това уникално отличие.  

"Благодарение на къртовския труд положен от всички свързани с организацията на състезанията сега вече сме напълно готови да посрещнем Световната купа, коментира на днешната пресконференция Цеко Минев, председател на организационния комитет. - Заради микса между скоростни и технични дисциплини целия световен елит вече е в Банско. Това е и причината това да стане едно от най-отразяваните спортни състезания в света от 22 до 24 февруари".

Според кмета на общината Георги Икономов Банско е готово и за това домакинство.

"Всички гости дошли в Банско за Световната купа са готови за този уикенд. Силно се надяваме времето да е с нас и да издържи. Има много активности за гостите, както в ски зоната така и на площада. Един тревожен факт обаче трябва да бъде споделен. Само за месец януари над 50 000 автомобила са влезнали в ски зоната. Това означава 250 тона въглероден диоксит. За последните 6 месеца тази цифра скача над 1000 тона", заяви пред медиите Георги Икономов. Той покани медиите, състезателите и официалните гости на кулинарната изложба, която общината организира в петък вечер на която ще бъдат представени най-известните бански ястия.

Вицепрезидентът на организационният комитет Георги Бобев разкри, че за отличното провеждане на Световната купа в Банско работят над 2000 човека. Отделно 30 камиона са качили тежката техника за стартовете, която се изисква от ФИС. Благодарни сме на всички спонсори и спомоществователи, които ни помагат начело с Министерството на младежта и спорта, Община Банско. Ние сме готови като домакини да се справим с всички предизвикателства. Разбира се времето е фактор с който ние трябва да се съобразяваме. Готови сме като домакини да положим максимални усилия, за да покрием и тази година всичси световни стандарти", заяви Бобев.

 

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички