Fibank награди медалистките от олимпиадата в Токио

Вие сте героините на България, заяви Стефка Костадинова

Fibank награди медалистките от олимпиадата в Токио | StandartNews.com

Генералният спонсор на Българския олимпийски комитет – Fibank (Първа инвестиционна банка) награди днес на изискано тържество медалистите от олимпийските игри в Токио и техните треньори. В началото на церемонията всички бяха приветствани лично от Стефка Костадинова, председател на БОК и Светозар Попов, изпълнителен директор на Fibank.

„Както знаете, Първа инвестиционна банка е превърнала подкрепата за спорта в своя мисия. Спортистите намериха в наше лице партньор, който споделя техните радости и трудности. Знаем, че зад тези резултати стои изключителен труд, лишения, но те носят радост за Вас и всички нас. Благодарим за радостта, която ни доставихте в Токио. Желаем Ви още повече спортни и лични успехи!“, заяви във встъпителната си реч членът на Управителния съвет и изпълнителен директор на Fibank Светозар Попов.

Председателят на БОК припомни на всички, че благодарение на спечелените от българските състезателки тези три златни, един сребърен и два бронзови медала нашата прекрасна страна се нарежда на 30-о място в класирането по медали в Токио. На игрите в Пекин 2008-а България бе на 40-о място, в Лондон 2012 на 51-о място, а в Рио 2016-а – 54-и.  

„Уважаеми господин Попов, уважаеми скъпи олимпийци, треньори и ръководители. Благодаря искрено на нашия генерален спонсор Първа инвестиционна банка за подкрепата. През последните дни бяхме много време заедно и си пожелахме хубави неща. Искам да ви кажа, че вие сте героините на България. Страната ни се гордее с вас. Вие сте нашите посланици. Пожелавам ви само здраве на вас и семействата ви, както и на вашите треньори и ръководители. Пожелавам ви 2024-а година да ни донесете още по-голяма радост. Поклон и благодаря, че ви име, каза в словото си Стефка Костадинова.

Светозар Попов награди със златни монети „Св. Богородица Троеручица“, олимпийските шампионки Стойка Кръстева (бокс), Ивет Горанова (карате), както и момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова. Сребърната медалистка в спортната стрелба с въздушен пистолет Антоанета Костадинова и носителките на бронзовите медали в борбата Тайбе Юсеин и Ивелина Николова бяха наградени със сребърни монети „Сърце“. Треньорите на медалистките ни от Токио – Весела Димитрова и Михаела Маевска (художествена гимнастика ансамбъл), Христо Христов (спортна стрелба), Борислав Георгиев (бокс), Ангел Ленков (карате), Петър Касабов (борба), Стоян Петков и председателят на БФХГ Илияна Раева също бяха наградени с уникални монети от Fibank.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай