Факс едва не съсипа мъжа на Ивет Лалова

Факс едва не съсипа мъжа на Ивет Лалова | StandartNews.com

Административен гаф с допинг проби сложи главите на 26 италиански атлети на дръвника. За малко грешката да изхвърли и мъжа на Ивет Лалова - Симоне Колио от спорта, който присъстваше в списъка на виновниците. Скандалът разтресе италианската лека атлетика. Вчера бе обявено, че местният олимпийски комитет (CONI) ще забрани на хората дори да се докосват до спорта за 2 години. От комитета обаче опровергаха твърденията и защитиха своите атлети. "Тези момчета и момичета не са хора, които мамят", каза президентът на CONI Джовани Малаго. Той допълни, че грешките са станали заради проблеми с факс-машини и дигитални приложения.

Президентът на италианската федерация по лека атлетика Алфио Джоми също се застъпи за уж допингираните атлети. "Убеден, че има грешка. На разположение съм да помогна с юридическите въпроси", отсече шефът на леката атлетика на Ботуша. "Налице е небрежност и лекомислие от страна на много спортисти, абсолютно, но това няма нищо общо с допинга", каза още Джоми. Някои от обвинените спортисти дори са заплашили да се откажат. От най-високото ниво на италианската лека атлетика съобщиха, че никой няма да бъде наказван.

Междувременно състезателката ни по троен скок Габриела Петрова стана Атлет на България за 2015 година в традиционното допитване на списание "Атлетика". Тя отнесе конкуренция с 336 точки, като втора остана четирикратната носителка на приза Ивет Лалова-Колио с 300 точки. Трети е участникът в кампанията на "Стандарт" - "Спортни чудеса" Митко Ценов (224).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай