Extreme Fest 2015 събра над 1500 деца в центъра на София

Extreme Fest 2015 събра над 1500 деца в центъра на София | StandartNews.com

Над 1500 деца участваха в различните активности през първия ден на Extreme Fest 2015, част от кампанията София – Европейска столица на спорта, съобщава сайтът www.sofia2018.bg. Княжеската градина край паметника на съветската армия се изпълни с много граждани и гости на столицата пожелали да прекарат почивните дни в спорт и забавления.

Организаторите предложиха 10 сета и възможности за практикуване на 20 различни дисциплини. Посетителите можеха да пробват бънджи скокове от кран, спускане по рапел, катерене на стена, тест райд на велосипеди...

Занимания с лонг борд, фрийрън, картинг и слаклайн са само част от демонстрациите и училищата, в които всеки дръзнал да изпробва нивото си на екстремност може да се включи, а организаторите "Level Seven" се бяха погрижили посетителите да получат уроци от професионалисти.

Най-масов бе турнирът по баскетбол 3х3, сред най-сниманите бяха двата презентирани от Хюндай автомобила – i20 Coupe R1 и суперпроходимия Santa Fe T1, най-много желаещи имаше за катеренето по стена и скоковете с бънджи. Събитието включва също така много демонстрации, състезания и презентации в други спортове и дисциплини.

Огромен интерес предизвикаха дрифт автомобилите, които взривиха публиката още по време на загрявката си в обедните часове. Страховито ревящите двигатели и яко пушещите гуми по ул. „Гурко" бяха само част от шоуто и богата програма на феста през целия уикенд.

Събитието продължава тази вечер с Дрифт и Мото-Стънт шоу след 18 ч. по улица „Гурко" и DJ Парти - Pavel Petrov, & Mr.K & TBA от 20 ч. на сцената пред монумента. Утре, неделя, от 12 ч. на обед са предвидени още много екшън, шоу и забавления чак до вечерта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай