"Евертън" попари "Юнайтед", Бербо не игра

"Евертън" попари "Юнайтед", Бербо не игра | StandartNews.com

Ливърпул. "Евертън" записа една от редките си победи над "Манчестър Юнайтед" в ерата на Висшата лига. В последен мач от първия кръг на английското първенство „карамелите“ съвсем заслужено спечелиха трите точки след победа с 1:0.

Отличен мач за домакините изигра звездата на тима Маруан Фелайни, който отбеляза и единственото попадение. Двубоят ще се запомни и с официалния дебют на Робин Ван Перси, който се появи в игра в 68-ата минута на срещата. Българският нападател Димитър Бербатов също беша сред резервите, но не се появи в игра за „червените дяволи“.

Отличен мач за домакините изигра звездата на тима Мауран Фелайни, който отбеляза и единственото попадение в мача. Двубоят ще се запомни и с официалния дебют на Робин Ван Перси, който се появи в игра в 68-ата минута на срещата. Българският нападател Димитър Бербатов също бе записан сред резервите, но не се появи в игра за „червените дяволи“.

Мачът на „Гудисън парк“ започна много добре за домакините, които бурно подкрепяни от своите фенове, успяха да упражнят териториален натиск в началните минути. Възпитаниците на мениджъра Дейвид Мойс набързо успяха да създадат няколко добри ситуации за гол, но вратарят на гостите Давид Де Хея имаше ден и с вещина отрази два опасни удара от близко разстояние. Фелайни също имаше отлична възможност да открие, но ударът му от много малък ъгъл срещна десния страничен стълб на вратата.

През втората част „карамелите“ продължиха да бъдат по-активния отбор на терена, а търпението им бе възнаградено в 58-ата минута, когато падна и единственият гол в срещата. След центриране от корнер, Фелайни се пребори с двама бранители на Юнайтед и заби топката в долния ляв ъгъл на вратата за 1:0.

След попадението домакините видимо се прибраха в своята половина, но с отлична игра в отбрана успяха да опазят крехката си преднина до последния съдийски сигнал и да си осигурят важни три точки на старта на кампанията във Висшата лига.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай