ESPN: В Юнайтед мислят за уволнението на Мойс

ESPN: В Юнайтед мислят за уволнението на Мойс  | StandartNews.com

Манчестър. Ключови фигури от борда на Манчестър Юнайтед са се обърнали срещу мениджъра на тима Дейвид Мойс, информира ESPN. Така за първи път в клуба сериозно се обмисля вариантът специалистът да бъде уволнен. Причината са слабите резултати на "червените дяволи" от началото на сезона.

Мойс наследи сър Алекс Фъргюсън през миналото лято. Юнайтед обаче показва слаба игра и заема 7-ото място във временното класиране с актив от 48 точки, или на 12 точки от 4-ото място, даващо право на участие в Шампионската лига през следващия сезон. Отборът отпадна от ФА Къп и Купата на Лигата, а е близо и до отпадане на осминафиналите в Шампионската лига, след като в първия мач срещу Олимпиакос загуби с 0:2. Реваншът е в сряда на "Олд Трафорд". В последния мач за първенство пък Юнайтед претърпя тежко поражение с 0:3 от Ливърпул.

Според ESPN семейство Глейзър, собствениците на "червените дяволи", вече обмислят смяната на Мойс, въпреки че официалната позиция на американците е в подкрепа на специалиста.

Предстоящата седмица е много важна за бъдещето на Мойс - реваншът с Олимпиакос, след това гостуването срещу Уест Хем и предстоящото дерби на Манчестър срещу Сити.

Според източниците на авторитетната спортна медия, сър Алекс Фъргюсън вече не защитава Мойс пред борда на клуба. Легендарният мениджър обаче все още не се е обявил срещу своя наследник.

Освен слабите резултати, основен фактор за евентуалното уволнение на Мойс може да се окажат финансови проблеми. Някои от спонсорите, с които Юнайтед подписа наскоро, са изразили притеснението си от това, че вече са свързвани с негативни резултати заради връзката си с "червените дяволи".

Луис Ван Гаал е сред спряганите имена за нов мениджър на Юнайтед, пише още ESPN.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай