Ериксен уплаши Англия! Ето с какво

Той е в основата на триумфа на датчаните, има и гол на "Уембли"

Ериксен уплаши Англия! Ето с какво | StandartNews.com

Ако трябва да сме честни, едва ли някой е очаквал сериозно къде могат да стигнат датчаните на Евро 2021, след кошмара и загубата от Финландия в първия мач. 

Този кошмар обаче прати датския тим в страната чудесата. Как стана това?

Тежкият инцидент на Кристиан Ериксен, получил сърдечен арест в двубоя с Финландия, е в основата на фурора на Дания на Евро 2020. Това призна капитанът на „червения динамит“ Симон Кяер, който на 12 юни бе сред най-дейните на терена при спасителната акция за живота на халфа.

„След този момент се случи нещо в групата – обясни Кяер след триумфа в събота,

 Израстваме и оцеляваме заедно. Знаем, че можем да имаме пълно доверие на хората около нас. Наясно сме, че ако някой около нас е в беда, друг ще бъде наблизо, за да му помогне. Дава ни сигурност, както и прави Ериксен щастлив.”

Наставникът на датчаните Каспер Хюлманд също отвори темата: „Мислих за него по време, а и след двубоя. Все си мисля колко невероятно би било, да го видя в игра в следващия мач. Той все още е част от отбора и пътя ни към „Уембли“.

А следващият мач е срещу Англия. Именно Ериксен донесе успеха с 1:0 през октомври в турнира Лига на нациите насред митичния стадион в Лондон. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай