Ердоган стана кум на Йозил

Германският национал ще плати операциите на 1000 деца по света

Ердоган стана кум на Йозил | StandartNews.com

Германският футболист от турски произход Месут Йозил и турската манекенка и актриса Амине Гюлше се ожениха снощи, а кум на сватбата им беше турският президент Реджеп Ердоган, предаде АФП. Сватбата се състоя в луксозен хотел на брега на Босфора в Истанбул. С настъпването на вечерта там дойде президентският кортеж и Ердоган и съпругата му Емине бяха забелязани да влизат в хотела, а после и да стоят до младата двойка, докато чиновник официализираше брака.

Йозил обяви през пролетта, че е помолил президента да му бъде кум. Тогава началникът на германското канцлерство Хелге Браун каза, че е натъжен от този факт.

Присъствието на Ердоган на сватбата може да съживи полемиката от миналата година, разтърсила Германия, след като още тогава Йозил афишира близостта си с турския президент. Футболистът беше остро критикуван, след като беше заснет да подарява фланелка на Ердоган, чийто отношения с канцлера Ангела Меркел са обтегнати от над две години.

След поражението на германците на Мондиала миналата година в Русия, Йозил реши да прекрати участието си в националния отбор на Германия. Той обвини Германската футболна федерация в расизъм и дискриминация заради турските му корени. Йозил, който е роден в Гелзенкирхен /Западна Германия/, е трето поколение имигрант и няма турско гражданство.

В Турция Ердоган редовно присъства на сватби на знаменитости и обича да се показва в компанията на звезди, особено в предизборни периоди. Присъствието му на сватбата на Йозил е в навечерието на новите избори за кмет на Истанбул, след спорното анулиране на вота, спечелен през март от опозицията. Футболистът обеща да плати операциите на 1000 деца по света.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай