Джошуа: Пулев е корав боксьор

Световният шампион с интересни разкрития преди мача с Кобрата

Джошуа: Пулев е корав боксьор | StandartNews.com

Световният шампион в профибокса на WBA, WBO, IBF и IBO в тежка категория Антъни Джошуа сподели мнението си за Кубрат Пулев, срещу когото предстои да се изправи на 12 декември в Лондон в защита на коланите си.

"Уважавам Кубрат Пулев. Не като човек, защото не го познавам, а като боец. Той се би с Кличко и въпреки че бе победен, се изискват много качества, за да стигнеш до такъв двубой. Това е и единствената му загуба до момента. Той е корав боксьор със страхотно движение. Той е кръстен на велик български воин и носи бойния дух в себе си, носи и надежда на своята родина. Сигурен съм, че ще даде всичките си сили, за да победи", заяви Джошуа.

Джошуа разказа още как му се е отразила пандемията и как се е подготвил за битката срещу българина.

"Локдаунът беше труден за мен, но това беше моята благословия. Прекарах цялата година, концентрирайки се върху подготовката ми и това да усъвършенствам боксовите си умения. Имах повече време за семейството си и за сериозни тренировки. Знам, че съм се подготвил добре и съм длъжен да победя Пулев", каза още Джошуа.

Британецът разкри и защо не се е разделил с треньора си Роб Макракън, след като имаше много силна вълна от препоръки това да се случи след загубата с нокаут от Анди Руис-младши в "Медисън Скуеър Гардън":

"Първо, аз съм лоялен човек. За това и останах да работя с Макракът. Да, друг треньор можеше да подобри някои мои технически качества, но нямаше да знае как да изстиска максимума от мен. Психологическата страна е много важна за мен, а моята връзка в тази насока с Роб е несравнима."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай