Джокович стигна осми финал в Мелбърн

Сърбинът спечели с 3:0 битката с рекордьора по титли от Големия шлем Роджър Федерер

Джокович стигна осми финал в Мелбърн | StandartNews.com

Сръбската звезда на световния тенис Новак Джокович продължава да пише историята в този спорт. Ноле победи със 7:6 (1), 6:4, 6:3 рекордьорът по победи в турнири от Големия шлем Роджър Федерер и в неделя ще играе свое осми финал на Откритото първенство на Австралия. Двубоят бе 50-и между двете звезди, като след него съотношението вече е 27:23 за Джокович.
„Първият сет можеше да се развие по друг начин, ако Федерер ме беше пробил отново за 5:1 гейма. Той започна много добре, а аз бях много нервен в началото. Респект към Федерер, че излезе на корта след контузията си. Личеше си, че има травма и не е близо до най-доброто си състояние. Той заслужава уважение, че излезе на корта и се раздаде до последната точка“, коментира Джокович в интервюто на корта.
„В началото нямах най-добрата нагласа, повече гледах той какво прави и как се движи, затова и изоставах с 1:4 и 0:40. Но успях да изляза от дупката в първия сет. Беше много важно да спечеля първия сет, това ме освободи ментално и започнах да удрям топката по-спокойно във втората и третата част“, каза още сърбинът.
„Прекалено много мислех в началото и това беше грешка. Понякога е по-добре да следващ автоматично инстинкта си. С изключение на първите няколко гейма, сервирах много добре днес и това ме спаси“, добави Ноле. На финала той ще играе с победителя от втория полуфинал, който ще се играе утре между Доминик Тийм (Ав) и Александър Зверев (Гер). Ноле има в кариерата си 7 спечелени финала в Мелбърн.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай