Джокович излиза за 17-а титла от Големия шлем

Финалът в Мелбърн започва в 10,30 ч

Джокович излиза за 17-а титла от Големия шлем | StandartNews.com

Сръбската звезда в световния тенис Новак Джокович излиза днес от 10,30 ч (б.в.) срещу Доминик Тийм (Ав) в големия финал на Откритото първенство на Австралия. Това ще е 11-ия мач между двамата, като Ноле води с 6:4. Австриецът обаче е спечелил 4 от последните 5 мача с Ноле. Успех днес ще донесе на Джокович рекордна 8-ма купа в Мелбърн и общо 17-а от Големия шлем. Лидер в тази класация е Роджър Федерер  20, пред Рафаел Надал - 19. Победителят днес ще си тръгне с чек за 2,43 милиона долара. За финалистът остава половината.
„Доминик ме победи при последния ни мач на финалите на АТП в Лондон. Преди няколко дни успя да спечели тук срещу Рафа в един страхотен двубой. Той определено е сред най-добрите в света и заслужава да бъде на финала в Мелбърн. Изглежда е подобрил значително играта си на твърди кортове, защото в началото на кариерата си предпочиташе повече да играе на бавни настилки“, коментира Джокович.
За Ноле това е 26-ти финал в турнир от Големия шлем (16-9), докато Тийм ще излезе на подобен финал за едва трети път, след като в последните две години губи от Рафаел Надал в двубоя за трофея на „Ролан Гарос“. При победа утре австриецът ще се изкачи до рекордното за него 3-то място в ранглистата.
От началото на годината сърбинът няма загуба. Той спечели всичките си 6 двубоя на единично на новия отборен турнир ATP Cup, а също записа и 6 победи на Australian Open преди финала в неделя. Евроспорт ще излъчи двубоя наживо ог 10,30 ч.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай