Донков: Швайнщайгер заслужаваше такъв бенефис

Донков: Швайнщайгер заслужаваше такъв бенефис | StandartNews.com

Прощаването с Бастиян Швайнщайгер по време на контролата на Германия с Финландия (2:0) бе много трогателно и запомнящо се, коментира за "Стандарт нюз" Георги Донков, който бе с ВИП покана за срещата от Германския футболен съюз. През лятото българинът за втора поредна година води тренировъчния лагер на футболистите от Бундеслигата, които очакват трансфери.

"Бенефисът бе много запомнящ се и няма как да е иначе, след като за последно с екипа на Германия играе Бастиян Швайнщгайгер. На него присъства цялото ръководство на Германския футболен съюз начело с президента Райнхард Гриндел. Цялото семейство на Бастиян и стотици негови приятели дошли от цяла Европа.

Стадионът в Мьонхенгладбах бе изпълнен с над 35 000 зрители дошли най-вече заради бенефиса. Още преди началото бе и церемонията за раздялата на Швайнщайгер с Бундестима. На нея той толкова се разчувства, че се разплака. Все пак той е е едно от големите имена в историята на немския футбол. Точно 12 години бе част от националния тим. С него стана световен шампион през 2014-а. На мачът с Финландия Швайнщайгер игра до 75-ата минута, като при всяко негово отиграване стадионът избухваше в овации. За целия престой на терена Бастиан не сгреши нито един пас. Негов заместник като капитан на тима вече ще е вратаря Мануел Нойер. Иначе двубоят премина под тоталното превъзходство на немския тим. Треньорът Йоги Льов бе дал почивка на титулярите и даде възможност на техните заместници сред които част от участниците на олимпиадата в Рио да се докажат. Головете на Макс Майер и Месут Йозил станаха след много красиво отиграни комбинации. Германия можеше да вкара и още попадения но Фоланд, Майер, Бранд и Гьотце изпуснаха от чисти позиции", коментира Георги Донков. Той изгледа мача в компанията на Улф Барановски (с него на снимката), главен секретар на футболната асоциация на футболистите в Германия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай