Четвъртък,

Днес обявяват "Футболист на годината" в България

От: Пламен Вълков -
113
Днес обявяват "Футболист на годината" в България
A
A
A

Тази вечер в 18,30 ч започва церемонията по обявяването на победителите в 60-ата анкета "Футболист на годината" в България. Церемонията ще се проведе по модела на връчените награди на ФИФА. Заради пандемията от коронавирус събитието ще бъде виртуално.

95 спортни журналисти от 37 медии участваха в допитването, а основен ще бъдат легендарните фигури, печелили анкетата от 1961 година до наши дни. 

На церемонията ще стане ясна призовата тройка при българските футболисти за 2020 г. .

Ще бъде обявен треньор №1 на България и неговите подгласници.

Ще станат ясни и най-добрите футболисти в българското първенство за 2020 г. - най-добър вратар, най-добър защитник, най-добър полузащитник, най-добър нападател, най-добър чужденец, най-прогресиращ млад играч.

Ще бъде оповестен и изборът за най-красив гол в България за 2020 г.

Ще бъде отличен и №1 на България в женския футбол.

За пета поредна година ще бъде връчена и специална награда „Лъвско сърце – Трифон Иванов“.

60-ата анкета „Футболист на годината“ се организира в партньорство от „Дакс Медия“, Българската асоциация на спортните журналисти и Българския футболен съюз.

За четвърта година Sportal.bg е партньор за прякото предаване на "Футболист на годината" и ще бъде излъчвана директно в Sportal.bg, Sportal TV, социалните медии на Sportal и Novini.bg, както и в официалната фейсбук страница на националните отбори Team Bulgaria.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com