Дипломати цъкат голф под Пирин за Купата на външния министър

Дипломати цъкат голф под Пирин за Купата на външния министър | StandartNews.com

Благоевград. Четвъртият голф турнир „Дипломати и приятели" ще се проведе на игрището на „Пирин Голф & Кънтри Клуб" в събота. В надпреварата ще участват представители на дипоматическите мисии в България и чужбина. 45 голфъри от дипломатическите мисии на Германия, Корея, Индонезия, Словакия, Казакстан, Южна Африка, Унгария, Великобритания, Дания, Пакистан, Либия и Аржентина ще въртят стика в подножието на Пирин планина. Бизнесмени също ще разпуснат в съботния ден с аристократичния спорт. Събитието ще бъде уважено и от президента на Българската голф асоциация Красимир Гергов.

Голфърите ще се състезават на 18 дупки на игрището, проектирано от професионалния играч Иън Узнам. Играчите ще се разпределят в две основни категории - дипломати и приятели от бизнеса. Стартът на турнира е обявен в 11.00 часа, ще го открият Красимир Гергов Чун Бийхо, посланик на Корея, и Матиас Хьопнфер, посланик на Германия.

Дипломатите, които все още нямат необходимото ниво за участие в основния турнир, ще имат възможност да направят първите си стъпки в голфа на една от най-модерните голф академии в Европа. Купата на Министъра на Външните работи ще получи дипломатът с най-добър брутен резултат. Всички победители ще получат купи и награди, осигурени от бизнесмените, взели участие в турнира.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай