Диксън с писмо до сините, връща се в София

Той отново подчертава, че инвестициите, които иска да направи са за над 240 млн. долара

Диксън с писмо до сините, връща се в София | StandartNews.com

Английският бизнесмен Джоузеф Диксън, който иска да придобие футболния "Левски", излезе с писмо до феновете на "сините" относно моментната ситуация в клуба.

В него Диксън заявява, че чака договора от адвокатите на "Левски" и очаква скоро отново да бъде в София, за да започне своя проект, който ще представи в следващите дни. Диксън се обръща и към критиците си, предизвиквайки ги да предложат алтернативна стратегия. Той отново подчертава, че инвестициите, които иска да направи са за над 240 млн. долара.

Пълният текст на писмото, изпратено до БТА:

До феновете на "Левски" София,

На 8 юни представих на клуба (ПФК "ЛевскиЮ София) документи от базирана в САЩ финансова институция, които включваха определени срокове, цели и времеви рамки за предложените от мен инвестиции от над 240 милиона долара на ПФК "Левски" София.

За последния месец чух местни бизнесмени, политици, собственици на клубове, журналисти и бивши играчи да критикуват публично предложения от мен проект на "Левски". Дълбоко оценявам и уважавам мнението и теориите им, въпреки че трябва да призная, че някои бяха доста комични, но все още очаквам някой от тях да предложи алтернативна опция или съществена финансова подкрепа за клуба, или да излезе със стратегия, с която да извади клуба от ситуацията, в която е попаднал в последната малко повече от година.

Предизвиквам тези хора, които твърдят, че са силно загрижени за бъдещето на клуба, но които са стояли и са гледали как той изпада във финансов колапс пред очите им, да предложат алтернативна стратегия на този, която аз дадох.

Също така предизвиквам критиците с техните скептични предположения логично и рационално да обяснят как точно чуждестранен инвеститор ще успее да "измъкне" нещо в краткосрочен план от организация с отрицателни финансови потоци, сериозни дългове и никакви средства.

Докато чакам критиците да съберат "идеите" си и да дадат на феновете на Левски техните "решения", бих искал през тази седмица да ви представя нашия план за "Левски", който ще ви бъде предоставен, с огромната надежда, че местната бюрокрация и дълбоко вкоренения вътрешен скептицизъм няма да блокира, а с това и да попречи тази сделка да бъде осъществена и клубът да получи надежда и солиден инвестиционен план, който заслужава и от който отчаяно се нуждае.

Може би общата реакция през последния около месец към предложените от нас инвестиции в "Левски" София показват на всички много ясно и точно защо директните чуждестранни инвестиции в България, уникална и много красива страна с безграничен потенциал, съставляват толкова малка част от Брутния вътрешен продукт.

Продължаваме да чакаме договора от адвокатите на "Левски", който с оглед на ограниченото време за подготовка на отбора, очаквахме да получим и да разгледаме в САЩ в началото на миналата седмица, докато същевременно уреждаме другите по-комплексни и сложни компоненти на сделката.

Искрено се надяваме, че това няма да доведе до допълнително отлагане на така нужната финансова инжекция за клуба.

Очаквам да дойда отново в София много скоро, за да започнем този проект и да върнем този велик клуб на мястото, на което трябва и заслужава да бъде.

Джоузеф У. Диксън

Кандидатът за акциите на "Левски" Джоузеф Диксън смята да инвестира значителни средства не само в построяването на нов стадион, но и в изграждането на търговски център. Tой разкри плановете си за "синия" клуб и дългосрочните си цели на специална пресконференция преди десетина дни.  

Тогава Диксън увери, че "Левски" вече разполага с необходимите банкови гаранции и съвсем скоро сделката ще бъде факт, като ще вложи 250 млн. долара. 

Мажоритарният собственик на клуба Наско Сираков не присъства на брифинга, въпреки че на официалния сайт на клуба бе анонсирано, че той ще застане редом до Диксън пред медиите.

"Сините" са в тежка финансова криза от началото на 2020 г., когато подкрепата си за "Левски" оттегли основният спонсор - компания за лотарийни игри, собственост на бизнесмена с няколко обвинения от българската прокуратура Васил Божков. Оттогава отборът се издържа предимно с дарения от фенове.

Столичният гранд вече получи лиценз за участие в Първа лига през сезон 2021/22.

Мистерията около Джо Диксън е голяма. За 31-годишния британец се знае, че е бил на неуспешни проби в ЦСКА като футболист, управлява две регистрирани във Великобритания компании със скромни активи и е главен акционер в осмодивизионния английски клуб "Стейнс Таун".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай