Дежа вю! Нов провал за ПСЖ и Меси в Европа

Милан победи Тотнъм с 1:0 в другия осминафинал в ШЛ

Дежа вю! Нов провал за ПСЖ и Меси в Европа | StandartNews.com

Липсата на традиции също вече е традиция. Мултимилонният катарско - френски тим на ПСЖ тръгна с провал в осминафиналите на Шампионска лига,губейки с 0:1 от Байерн Мюнхен.

Така за поредна година пред суперзвездите на парижани, начело с Меси, Мбапе и Неймар, се очертават проблеми. Немците са фаворити на реванша на своя земя. 

Моментът за отбора на Юлиан Нагелсман настъпи в 53-ата минута след една постепенна атака, тръгнала от левия фланг. Влезлият като резерва на полувремето Алфонсо Дейвис центрира и на далечната греда Кингсли Коман с едно докосване отново наказа бившия си отбор по подобие на финала от 2020 година.

Това моментално принуди наставника на домакините Кристоф Галтие да включи в игра Килиан Мбапе.

Байерн заигра на още по-бързи обороти и бе близо до втори гол в 62-ата минута. Тогава след центриране от корнер Чупо-Мотинг имаше шанс от малък ъгъл, но стреля право в ръцете на Донарума.  Малко след това направи добавка, която срещна гредата.

В 73-ата минута Мбапе най-после се измъкна от защитата и излезе сам срещу вратаря Зомер, но ударът му бе спасен прекрасно. Последва добавка от Неймар, която също бе отразена. След това Мбапе вкара на празна врата, но бе в засада.

В 83-га минута гол на МБапе отново бе отменен заради засада. След това и Меси пропусна. Въпреки силния финален натиск на домакините, Байерн удаържа аванса и спечели първата среща.

В другия първи осминафинален сблъсък тази вечер, Милан също взе минимален аванс с 1:0 над Тотнъм в Милано. Гола за успеха вкара Диаз още в 7-та минута.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай