Дерменджиев: Това ми е първа титла като старши-треньор

Дерменджиев: Това ми е първа титла като старши-треньор | StandartNews.com

Това ми е първа титла като старши-треньор и ми е много ценна. Сега трябва да има надграждане, защото когато постигнем влизане в групите на Лига Европа, ШЛ и после затвърди постиженията, това е качеството. Иначе всеки може да каже, че всичко е случайно". Това заяви наставникът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев след като тази вечер отборът грабна титлата след победа над "Локомотив София".

"Мисля, че едно явление като "Лудогорец" трябва да се поощрява. Аз също искам Левски, ЦСКА, Ботев да са добри, защото тогава българският футбол ще върви нагоре. Пожелавам им го от сърце", обясни треньорът.

"Годината беше дълга, но ползотворна, защото успяхме да влезем в груповата фаза на ШЛ. Изиграхме изключително труден полусезон от психологическа гледна точка. Днес момчетата изиграха мача така, както трябва да бъде изигран. "Лудогорец" се бореше със себе си и срещу всички. Това е неминуемо. Ние го очаквахме. Но съм доволен от растежа", каза Дерменджиев за успеха на футболистите му.

"Януари месец ме направиха на нищо колко слабо сме играли срещу Днипро, а виждате къде са те. Така че не ми се коментират разни анализатори. Но това са подробности", припомни треньорът за контролата с финалиста в Лига Европа.

Сега трябва да има надграждане, защото когато постигнем влизане в групите на Лига Европа, ШЛ и после затвърди постиженията, това е качеството. Иначе всеки може да каже, че всичко е случайно", завърши Дерменджиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай