Дават "Триадица" на баскетбола

Федерацията с безвъзмездно право на ползване на залата

Дават "Триадица" на баскетбола | StandartNews.com

София. Българска федерация по баскетбол ще получи от Столична община универсалната спортна зала "Триадица". Точката по реализиране на този хубав проект за българския баскетбол е под номер 18 на сесията на Столичния общински съвет (СОС), която ще се проведе на 5 декември.

Предложението от четирима съветници е СОС да отмени своето решение номер 591 от юни 2011 г., с което прехвърли залата на "Спортна София", и да учреди безвъзмездно право на ползване на Българска федерация по баскетбол върху зала "Триадица". Общинарите ще настояват, ако предложението им бъде прието, БФБ да запази часовете на ученическите спортни школи, които тренират в "Триадица". На 1 ноември 2007 г. при мандата като кмет на София на Бойко Борисов СОС плати 2,4 млн. евро на собственици на земята под залата и така изкупи 75-процентния им дял от нея. По този начин "Триадица" стана общинска.

През 2012 година федерацията по волейбол взе под наем за 10 г. от Министерството на спорта зала "Христо Ботев". За няколко месеца там бяха вложени за ремонт над 500 000 лв. На 2 октомври тази година от БФБ обявиха на среща с премиера Пламен Орешарски, че подготвят документите за удължаване на концесията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай