Дават пари за децата, режат от федерациите

Връщаме си щангистите от Азербайджан

Дават пари за децата, режат от федерациите    | StandartNews.com

София. 6-7 млн. лева от бюджетите на федерациите догодина ще бъдат отделени за развитие на детско-юношеския спорт. Това обяви спортният министър Свилен Нейков пред ТВ7. Централите ще трябва да се задоволят със 17 млн. лева, а не с 23, както беше досега. Над 23 млн. лв. пък са хвърлени за подготовката на спортистите ни за изминалите Игри в Лондон. Нейков обаче уточни, че тези пари са изхарчени от състезателите само през последната година от олимпийския цикъл.

За министъра голяма крачка напред в британската столица са направили родните щангисти, които завоюваха две пети места. И разкри, че ще бъде направен опит от Азербайджан да бъдат върнати Величко Чолаков и Иван Стоицов. Двамата нямат официално участие за каспийската страна. "Ще изчакаме събранието на местната федерация. На него ще се взимат важни решения и чак тогава ще направим нашите постъпки", обясни президентът на нашата централа по вдигане на тежести Неделчо Колев. Твърде възможно е азерите да се откажат и от услугите на Боянка Костова, въпреки че ни платиха за нея, научи агенция Стандарт Нюз. Ако асеновградчанката все пак отново реши да се състезава за България, то правата й ще бъдат спрени само за 2013 г.

Министър Нейков е на мнение, че до този момент държавата си е свършила работата по отношение на финансирането и оттук нататък отделните федерации трябва да поемат отговорността за представянето на техните спортисти в Лондон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай