Дънекова не стигна до финала в Пекин

Дънекова не стигна до финала в Пекин | StandartNews.com

Националната рекордьорка на 3000 м с препятствия Силвия Дънекова не успя да стигне до финала на 15-ото световно първенство по лека атлетика в Пекин. Тази сутрин българката фиишира 12-а в своята втора полуфинална серия. Дънекова измина дистанцията на ст. "Птичето гнездо" за 9:46,31 мин.

Тя бяга в най-силната от трите серии, защото от нея освен първите три които по право отиват на финал се класираха и още 4 по време. От общо 45 участнички в полуфиналите Силвия е с 28-о време. След бягането тя заяви, че не е доволна, въпреки, че за да отиде на финал трябваше да подобри с повече от 6 секунди националния си рекорд, който постави на световното в Москва 2013.

"Явно през година ми се получават добрите бягания на големи първенства, каза още Силвия. Тя обяви, че от септември започва усилена подготовка за участието си на олимпиадата в Рио, за където вече има покрит норматив. Дънекова планира лагер през зимата в Мексико и заминаване за Рио поне месец преди игрите, за да може да се аклиматизира максимално добре.

Днес от 14,30 ч (бъл.вр.) започва финалът на троен скок при жените с участието на Габриела Петрова. 24 минути по-късно е третата полуфинална серия на 100 м с Ивет Лалова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай