Черно море ужили ЦСКА, излезе на върха

Двата отбора завършиха срещата с по 10 души, заради получени червени картони

Черно море ужили ЦСКА, излезе на върха | StandartNews.com

Източник: БТА

Отборът на Черно море постигна минимална победа над ЦСКА-София в пряк сблъсък в челото. Единственият гол в мача вкара Живко Атанасов в 88-ата минута.

Двата отбора завършиха срещата с по 10 души, заради получени червени картони от Мазир Сула от домакините и Фернандо Каранга от гостите.

С успеха си Черно море излезе на първо място във временното класиране с 48 точки, докато ЦСКА-София е трети с 45 точки.

Двата отбора изиграха не особено впечатляващо първо полувреме, в което честите голови положения почти липсваха. Първата сериозна ситуация в мача бе за домакините в 10-ата минута, когато Мишаел Алвес центрира отдясно към Исмаил Иса в наказателното поле на гостите, но нападателят бе изпреварен от вратаря Густаво Бусато. В 15-ата минута Джонатан Линдсет изведе в чудесна позиция Фернандо Каранга, който със страхотен шут по диагонал вкара гол, който обаче не беше зачетен заради засада на нападателя на „червените“. В 27-ата минута Пабло Гарсия стреля опасно от пряк свободен удар по диагонал отдясно, но топката попадна в ръцете на вратаря на ЦСКА-София Густаво Бусато. В 45+1 минута Даниел Мартин опита нещо средно между удар и центриране, а вратарят Густаво Бусато успя да избие топката в корнер.

В 55-ата минута домакините организираха опасна контраатака, при която топката достигна до Васил Панайотов, който стреля по диагонал отдясно, но слабо и вратарят Густаво Бусато улови топката. В 61-ата минута Васил Панайотов центрира в наказателното поле на столичани, където Андреяс Калкан стреля от воле, но неточно. В 71-ата минута Фернандо Каранга от ЦСКА-София първоначално получи втори жълт и съответно червен картон за нарушение срещу Васил Панайотов, но след консултации с ВАР той получи директен червен картон. В 83-ата минута и Черно море остана с 10 души на терена, след като Мазир Сула получи втори жълт и съответно червен картон. В 86-ата минута Джонатан Линдсет бе изведен в добра позиция, но стреля неточно. В 87-ата минута вратарят на гостите Густаво Бусато спаси удари на Атанас Илиев и Мишаел Алвес. В 88-ата минута, след центриране от корнер Атанас Илиев отклони топката към Живко Атанасов, който от 2-3 метра с глава вкара победния гол за домакините.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Йокин
преди 2 месеца

А ще стават шампиони,Уж де.Само Левски!!!

Откажи