"Челси" пречи на Моуриньо за "Юнайтед"

"Челси" пречи на Моуриньо за "Юнайтед" | StandartNews.com

"Челси" пречи на назначението на Жозе Моуриньо като мениджър на "Манчестър Юнайтед", информира Independent. Причината е, че лондонският клуб все още държи правата върху името на португалския специалист.

По-рано на Острова написаха, че Специалния е договорил личните си условия с клуба от "Олд Трафорд", поне що се отнася до продължителност на договора и възнаграждание. Според медиите в Англия "червените дяволи" се очаква да обявяват назначението му в следващите няколко дни.

Все още обаче няколко дребни пречки що се отнася до договори с различни спонсори да бъдат изгладени, но не се очаква те да попречат на сделката. Адвокатите на двете страни са се вкопчили в клаузите по договорите, като една от основните пречки е сделка на Моуриньо с автомобилния концерн Ягуар, но също така и сделки с фирма за часовници и казина. "Юнайтед" има договор за седем години с Шевролет, на стойност 357 милиона паунда. Затова няма как да се рискува с Моуриньо и Ягуар. При часовниците, Моуриньо рекламира Хублот, а спонсор на "Юнайтед" е Булова. Конфликт има и с казино промоутърите - Donaco International на "Юнайтед" и Paradise Co на Моуриньо, в Азия.

По-сериозната пречка може да дойде от "Стамфорд Бридж", където все още "притежават" името на бившия си мениджър, пише Independent. В регистъра на Бюрото по интелектуална собственост към Европейския съюз се вижда, че "Жозе Моуриньо" е вписан като търговска марка на "Челси". Тази собственост на "сините" ще изтече през 2025 година. Изданието отбелязва, че това не е било проблем във времето, в което Моуриньо води "Интер" и "Реал" Мадрид. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай