Буря спря мача на Гришо

Федерер и Надал се класираха за третия кръг

Буря спря мача на Гришо | StandartNews.com

Мелбърн. Мачът на Григор Димитров бе прекратен, заради бурята в Мелбърн.

Мачът на Григор Димитров срещу Йен Сун-Лу от Тайпе стартира след няколкочасово закъснение. Организаторите на турнира в Австралия отложиха началото на двубоя на няколко пъти, заради жегата. Срещата от втория кръг на Откритото на Австралия стартира в 9.15 часа наше време.

Българинът спечели първите два сета с 6:3 и 6:3.

Двубоят бе прекъснат от организаторите при резултат 6:3, 6:3, 2:1 в полза на българския тенисист. Хасковлията е на една крачка от класирането за третия кръг на Откритото първенство на Австралия.

Срещата започна с близо 4-часово закъснение, заради страхотната жега в Мелбърн. Домакините решиха да отложат срещите на кортовете без покрив, което забави програмата в днешния ден. Това обаче не бе единствената изненада. След горещината, дойде и гръмотевична буря, която наложи мачовете да бъдат прекъснати.

Григор Димитров започна добре мача, като взе първия гейм - 1:0, но и Сун-Лу взе своето подаване - 1:1. Последва нов гейм за българина - 2:1. Гришо имаше шанс за пробив - поведе с 40:15, но представителят на Тайпе успя да се справи - 2:2. Последва нов сервис-гейм за Димитров - 3:2, а след това и пробив за 4:2 и затвърждаване за 5:2. Йен Сун-Лу взе подаването си на нула за 5:3. Григор Димитров имаше леки трудности в следващия, съперникът му имаше шанс за пробив. В крайна сметка българинът спечели първия сет с 6:3.

Вторият сет не започна много добре за хасковлията. Йен Сун-Лу поведе с 2:0. При 30:30 във втория гейм, Григор Димитров допусна две грешки от форхенд и позволи на своя съперник да направи първи пробив, който затвърди след това за 3:0. Григор Димитров обаче върна пробива за 2:3, а след това изравни за 3:3 след гейм на нула. А след това реализира втори пореден пробив, за да поведе за 4:3.

Роджър Федерер и Рафаел Надал без проблем се класираха за трети кръг на Аустрелиън Оупън, предаде БГНЕС.

Маестрото се пребори с Блаж Кавчич с 6-2, 6-1, 7-6, докато Рафа победи Танаси Коканакис с 6-2, 6-4, 6-2. Напред продължава и Кей Нишикори, който победи Душан Лайович с 6-1 6-1 7-6. Французинтр Джо-Вилфред Цонга също се справи с опонента си, след като победи Томаш Белучи с 7-6, 6-4, 6-4.

В следващия кръг Рафа чака победителят от срещата между Гаел Монфис и Джак Сок, а Федерер ще играе срещу Фернандо Вердаско или Теймураз Габашвили.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай