Бургас с две титли от седмия турнир на КАИ НТЛ

Бургас с две титли от седмия турнир на КАИ НТЛ | StandartNews.com

Бургас. Тенисистите от Бургас спечелиха две титли от седмия турнир (сингъл) на КАИ НТЛ.

Градът домакин завоюва първите места при жените до 35+ чрез Гергана Николова, която победи с 9:2 водачката в ранглистата Веселина Клисурова, и при мъжете (18-35), където Живко Русев надви Стоян Мирев (Търговище) с 9:5. Участие в надпреварата взеха 81 състезатели от цялата страна. Впечатление направи небивала активност в групата 55+" с цели 20 участника, със силно присъствие на тенисисти от ТК "Железничар" (Пловдив), както и изключително „срамежливите" млади дами в първата група за жени – само 6.

При мъжете 45+ бившият европейски шампион по вдигане на тежести Румен Теодосиев показа чудесна физическа подготовка и достигна до четвъртфинал, но липсата на опит в турнири от лигата не му позволи да продължи напред и той загуби на тази фаза. Завръщане по достоен начин направи Петър Радушев, който след тригодишни опити успя да спечели титла от лигата като на финала победи не кой да е, а водачът в схемата Пейчо Пейчев с 9:5.

Антоанета Маркова спечели втора поредна титла от лигата в по-горната дамска група, след победа на финала над Стефка Бончева – Илиева с 9:2. Ивайло Стоянов (Самоков) този път успя да вдигне купата при мъжете 35+, след като не успя да го стори на предишния сингъл в Пазарджик. На финала той победи Антон Марков с 9:6.

В групата 55+ Иван Запрянов и Христо Ангелов за пореден път изнесоха открит урок на корта на тема „От любов към играта". След по-добра игра Запрянов спечели първото място с 9:6. На официалната церемония по награждаване на всички призьори, Костан Тончев - домакин на проявата и представител на Creditreform връчи на победителите купи и чекове. Последният турнир за 2013-а на сингъл на КАИ НТЛ е на 28-29 септември на кортовете на ТК „Дема" и ТК „18.82".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай