Бум на К-19 в Русия. Какво става с мачовете?

5 неработни дни в Москва, докато мине новата вълна

Бум на К-19 в Русия. Какво става с мачовете? | StandartNews.com

Кметът на Москва обяви за неработни дните от 15 до 19 юни заради рязко увеличаване на случаите с коронавирус, съобщиха информационните агенции.

Баровете и ресторантите ще затварят в 23 ч, но други ограничения за туристите няма..Няма да се глобяват хора, че не носят маски или ръкавици.

13 510 са новозаразените за последното денонощие в 85 руски региона, това е най-голямото число от 15 февруари, съобщиха от оперативния щаб на Русия. Половината от случаите са в Москва.

Втори по брой заразени в Русия е Санкт Петербург, един от домакините на Евро 2020.

Днес в 22.00 часа московско време там започва мача Русия- Белгия, за който руският треньор заяви, че ще се борят за победа, макар да имат големи проблеми със състава.

Колко са случаите на заразени през последното дунонощие в града обаче не е ясно.

 

Властите вече се договориха с УЕФА, че на главния стадион - "Газпром Арена", ще бъдат продадени само 50 от местата или за около 34 000 фенове.

За разлика от Москва, в Санкт Петербург няма наложени ограничение за културни и други атракции.Във фен-зоната входът е свободен без изисквания за ПСР-тест..

На главният площаб в града обаче ще се пускат не повече от 5000 фена. Свободните места ще се огласяват по високоговорител, както и в метростанциите.

Чужденците могат да влизат в Русия за първенството без визи, само с паспорти, като задължителните тестове се правят и на границата.

Около стадионите дежурят линейки, а болниците са разкрали превантивно стотици места за болни от вируса.

Алкохолът е забранен в града, но не заради пандемията, а заради лошия спомен от световното по футбол през 2018 година, когато феновете се разхождаха пияни денонощно. 

За настроение на туристите, улиците са украсени, а хотелите са двойно по-евтини от шампионата преди 3 години.

Твърди се, че целият персонал около първенството сега е ваксиниран.

Сутринта президентът Путин обяви, че в момента е ваксинирано около 12 процента от руското население или 18 милиона човека. Анализаторите обаче припомниха, че за колективен имунитет трябват 181 милиона, а Москва е на последно място по ваксинация на столиците в Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай